Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Temat: Skacze ze szczęścia - problem zmieniarki ...Zerknij

Użytkownik Embrion Avatar Green520
    Mieszka w
    BBI
    Auto
    Alfa 166 2004r

Domyślnie Skacze ze szczęścia - problem zmieniarki ...Zerknij

Witajcie

Panowie jestem tutaj nowy a godzina jest puźna,ale po tym co dzisiaj zrobiłem nawet nie moge spać,jeść ale pić mogę .

Kupiłem swoją pierwszą w życiu ALFE,ale miałem piekielnego farta. Wiem ,że dział nie do takich opowieści ,ale nie mogę się powstrzymać a i mam problem o którym napiszę niżej.

Pojechałem obejrzeć do pewnej baby Saaba 93 auto nie było za ciekawe ,ale z boku pod drzewkiem stała 166 2004r 2.4 JTD 150km 119km przebiegu piękna na alu . Pytam od tak od niechcenia ile za to auto ... Pani do mnie : 10tyś ! Średnio mnie zaciekawiła ,bo nie interesowałem się alfami więc i nie wiedziałem ile to kosztuje,ale po przyjściu do domu i gdy wszedłem na allegro .... masakra najtańsza 18tyś do opłat a nie równa się stanem do mojej.
    Z pieniędzmi w zębach poleciałem i wyrwałem ją za 9900 !!! To nie ściema to fakt autentyczny. Full opcja bez skóry xenon,navi,tel,fele 17 z prawie nowymi oponami . 10 tys + opłaty to i tak nieziemsko.

Nie działa jedynie zmieniarka (ale po ciemku wsadzałem 1 cd) płyty miele i wyświetla na navi ,ale nie czyta piosenek. Dlaczego ?

Uhhh

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał Green520 Zobacz post
    Nie działa jedynie zmieniarka (ale po ciemku wsadzałem 1 cd) płyty miele i wyświetla na navi ,ale nie czyta piosenek. Dlaczego ?
    Ja już pewnie zauważyłeś zmieniarka to produkt niemiecki a wszystko co szwabskie w alfach się psuje.
    Wyjm zanieś do fachmanów za parę zł Ci ją naprawią
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Świeżak Avatar alfa.kris.k
    Mieszka w
    Kujawsko-Pomorskie
    Auto
    Alfa Romeo 166 2,4 JTDm Automat Rok prod 2004

Domyślnie

Może na początek włóż płytę druga stroną możliwe że po ciemku wsadziłeś odwrotnie

Użytkownik Alfa i Omega Avatar iwok
    Mieszka w
    okolice Poznania
    Auto
    już nie alfa :)

Domyślnie

No i przede wszystkim zrób przegląd zawieszenia (kół, nie zmieniarki).

Użytkownik Ogier Avatar feuerland
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0TS 99/00

Domyślnie

A ja dla odmiany życzę Ci aby przy rejestracji nie wyskoczył jakiś kwiatek...no i życzę bezawaryjnej jazdy i zadowolenia z autka!! Zapodaj jakieś fotki w odpowiednim dziale

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Gratuluje zakupu, ale 166 kupiona z przypadku to nie to. Bez sprawdzenia wydałeś 10 tyś bo duża i tania. Gratulować sprytu. Mam nadzieje że wiesz ile utrzymanie 166 kosztuje bo zaniedbana Cie ZRUJNUJE. Powoli odkładaj drobne. PS. witamy na forum.
    [C

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR 33 1.7 8V 92',AR 166 3.2 V6 24v 2003 FL Distnctive

Domyślnie

Apropo zmieniarki sprawdź czy nie odpiął ktoś zasilania do niej. W bagażniku za zmieniarką powinny być wtyczki ( 2 przewody do zmieniarki ). U mnie była odpięta po kupnie gdy podpiąłem bezproblemu zadziałało wszystko.

Użytkownik Embrion Avatar Green520
    Mieszka w
    BBI
    Auto
    Alfa 166 2004r

Domyślnie

Zmieniarka już działa. Nie czytała płyt z mojego błędu. Jakoś dziwnie wsadza się w nią płytki (do dołu rysuneczkiem). Jest w niej trochę do zrobienia mianowicie hamulec ręczny bo linka stoi na amen (stała rok czasu na podwórku nawet nie odpalana) do pomalowania zaciski (żeby było ładnie) no i środek do prania ,bo wiadomo jak w belgii dbają o auto. Zawieszeniowo i silnikowo cymes zbiera się super a zawiecha sztywniutka (robiłem przegląd do rej). VIN się oczywiście zgadza na budzie i tabliczce,cała elektronika działa po za tym że wyłamany jest jeden przycisk od szyby tylnej lewej ,ale to nie wpływa na komfort no i 1 spalony żarnik od xenonu. Jak by nie patrzeć i tak było warto. Jutro zmieniam cały rozrząd dla pewności i oleje.

(z czasem zamieszczę foto w galerii)
    Ostatnio edytowane przez Green520 ; 12-08-2012 o 20:30

Użytkownik Alfa i Omega Avatar iwok
    Mieszka w
    okolice Poznania
    Auto
    już nie alfa :)

Domyślnie

No to pogratulować okazji. Linki od ręcznego to normalka w 166,w naszym klimacie - trzeba od czasu do czasu wymienić i już.

Użytkownik Romeo Avatar Mankovich
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa 166 2.5 V6 24V

Domyślnie

Hej, cieszę się Twoim szczęściem z powodu nowego nabytku, ale powiem Ci szczerze, że kupno 166-tki bez wcześniejszego przemyślenia, zebrania za i przeciw, to błąd. Mam wielką nadzieję, że za 2 tygodnie lub miesiąc nie dowiesz się, dlaczego tak mówię. Ja zastanawiałem się nad tym trochę, wiele lat temu w rodzinie była 166-tka i miałem z nią do czynienia. W końcu kupiłem i dzisiaj stwierdzam, że mnie na nią nie stać, żebym nie wiem ile miał pieniędzy, zawsze zabraknie ;-))