Witam
Mam problem, ponieważ nie działa mi klimatyzacja. Niby układ jest szczelny, gaz w środku a niestety nie podaje chłodnego powietrza. Wymieniłem przekaźnik, który znajduje sie pod maska i dalej niet... Pomożecie???
Z góry dziękuje!
Pozdrawiam
Witam
Mam problem, ponieważ nie działa mi klimatyzacja. Niby układ jest szczelny, gaz w środku a niestety nie podaje chłodnego powietrza. Wymieniłem przekaźnik, który znajduje sie pod maska i dalej niet... Pomożecie???
Z góry dziękuje!
Pozdrawiam
Może masz za dużo czynnika wpompowanego.
Ja tak miałem i mi też nie chłodziła.
Jest dyskusja na ten temat poniżej, więc sobie poczytaj :wink:
Raczej nie, po uzupełnieniu czynnika przecież chodziła ze 2 tygodnie i nagle coś sie stało niedobrego. Myslałem, ze to może przekaźnik ale nie. Czy za klimę odpowiada jeszcze jakis inny bezpiecznik?
Pozdrawiam
Witam ,Nie chcem zakładać nowego tematu więc podłącze się pod ten gdyż przeszukałem całe forum i różne usterki były ,ale identycznej nie znalazłem.Wygląda to następująco Klimatyzacja nabita w maju tego roku wszystko było ok ,ale nagle przestała chłodzić.Klimatyzacje mogę normalnie załączyć ,ale nie słychać żeby coś wgl. zaczęło pracować .Wszystko szczelne ,ale wygląda mi to na problem elektryczny.Z tego co wyczytałem odpowiedzalny jest za to bezpiecznik"30" i przekaźnik(tylko problem w tym że nie wiem który).Pozdrawiam
Tylko, że klima się nie załączy przy temp poniżej (chyba - niech ktos uściśli) 3 st.
Inne możliwości to małe ciśnienie w układzie, albo strzelony presostat. Jeśli próbujesz załączyć przy temp jak dziś (u mnie 10st) i nadal nic to zobacz, czy na stykach sprzęgła od sprężarki pojawia się napięcie. Sprzęgło to kolejny możliwy winowajca.
Ale ja stawiałbym na to, że było zwyczajnie za zimno![]()
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
Tak masz racje nie załączy się przy bardzo niskich temp. To wiem , ale nawet jak było +15 to nie działała przestała tak sama z siebie działać . Ok sprawdzę te styki i zobaczę .A wiesz może jaki przekaźnik odpowiada za klimatyzację ?
Podłącz pod kompa, może pokaże jakiś błąd.