Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Dlaczego na odwrut?

Magnett0
    Gość

Domyślnie Dlaczego na odwrót?

Mam pytanie dla tych którzy siedzą długo w LPG

Otóż w mojej 145 jak ją kupiłem była założona instalacja Lpg ale zwykła
    z pewnych przyczyn zdemontowałem ją zaraz po kupnie auta.

prosze nie pisać czy dobrze zrobiłem czy nie. A chodzi o to że włoszka lepiej zbierała się na gazie niż na 98bp

A moje pytanie brzmi dlaczego? powinno być na odwrót... dodam ze pompa ok filtr paliwa ok przewody czyste
    świece nówki oczywiście 3żarowe.

Ktoś powie dlaczego sie tak działo??? silnik to 1.4TS

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Winiar00
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 SW

Domyślnie

Rozjechana mapa w ecu... zrób reset parametrów 200 km przejedz i powinno być ok...
    ew. przeplywka
    Ostatnio edytowane przez Winiar00 ; 14-08-2012 o 18:40

Magnett0
    Gość

Domyślnie

właśnie zamierzam do chłopaków jechać pod kompa podpiąć. strasznie dużo w mojej okolicy pseudo fachowców ale jest kilka miejsc gdzie dobrze robią i znają się na rzeczy a każdy innym tematem się zajmuje. Jedni od elektryki(kompy) inni z hamowni i jeszcze inni od lakieru i blacharki. itd. nie wiem jak wy ale ja osobiście nie znalazłem miejsca gdzie fachowo zrobia all lub prawie all. no chyba jak wspomniałem pseudo fachowcy tacy na pewno robią all tylko szkoda ze jakość kiepska

Użytkownik Rowerzysta Avatar Kacper_agh
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    156 2.0 TS 1997

Domyślnie

Po pierwsze czy polskie słowo "wszytko" jest takie złe ze trzeba go koniecznie eliminować?

A co do tematu, to sprawdź ciśnienie paliwa, wykluczy zatkany filtr lub padniętą pompę.
    Potem można zweryfikować wtryski, bo mogły się zastać.
    Ewentualnie problem tkwi tylko po stronie autoadapcji, ale wątpie po 2 generacji gazu to wszytko może być zniczone. Wystarczy jeden strzał i po przepływce itp. Nie wiem jaka była instalka dokladnie , bo jak 1 generacja to ona nie korzysta nawet z sondy , wiec mogła i sonda paść.

Generalnie trzeba zrobić kompleksową diagnostykę silnika.
    Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
    Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96

Magnett0
    Gość

Domyślnie

mam nadzieje że komputer na diagnozie pokaże WSZYSTKO i dowiem sie dlaczego. chyba ze w magiczny sposób dojdzie do wymiany czujników

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Winiar00
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 SW

Domyślnie

Właśnie z diagnoza jest tak ze trzeba wiedzieć co się robi, bo przepływka, sonda (po za uszkodzoną grzałką) nie dają błędu ewentualne uszkodzenia wychodzą podczas testów dynamicznych, obserwacji oscyloskopu, wykresów. Co co wtryskiwaczy benzynowych raczej na wolnych obrotach bardzo by szarpało. Ciśnienia pompy tez nie sprawdzisz programowo. Podłącza się do listwy wtrysków manometr. Więc diagnosta musi być w temacie. Sprawdź wartości FRA i TRA...

Magnett0
    Gość

Domyślnie

powiem tak w planach od dawna mam wymiane przepływki, czujnka temp powietrza, silnik krokowy, sonda lambda
    bo prawde mówiąc to nie jestem pewien w 100% czy przepływka i czujnik temp działają poprawnie, jedynie krokowy działa bez zarzutów ale dla całkowitej pewności też wymianka a lambda lekko przepalona działa ale koniec żywota się zbliża