witam, mam pytanie do fachowców:
mam mały problem ze swoja 156 a mianowicie ze wstecznym, od jakiegos czasu gdy wrzuce wsteczny to swiatła od wstecznego niechca siezapalac co moze byc tego przyczyna?? poradzcie cos
witam, mam pytanie do fachowców:
mam mały problem ze swoja 156 a mianowicie ze wstecznym, od jakiegos czasu gdy wrzuce wsteczny to swiatła od wstecznego niechca siezapalac co moze byc tego przyczyna?? poradzcie cos
1. Sprawdź żarówki.
2. Sprawdź bezpieczniki.
3. Sprawdź czujnik przy skrzyni.
4. Jeśli powyższe nie pomoże to sprawdź wiązkę. U mnie w sedanie szlak ją trafił w miejscu gdzie wychodzi z karoserii do klapy, w tym wężyku.
żarówki i bezpieczniki sprawdzałem i sa ok:/ a jak ten czujnik sprawdzic??i gdZie sie znajduje dokładnie
wpięty w skrzynie biegów ( wtyczka plastikowa przymocowana do czujnika) powinien być z przodu od strony zderzaka pod akumulatorem
Ostatnio edytowane przez Magnett0 ; 24-08-2012 o 10:50
Witam.
Jeśli nie świeci Ci kontrolka od przepalonej żarówki to same żarówki pewnie będą dobre. tak jak kolega wcześniej napisał do sprawdzenia czujnik w skrzyni. gdyby kabel w wiązce był walnięty to kontrolka też powinna się zaświecić.
jak narazie chwilowo nie mam czasu by sie tym zajac, w poniedzialek bede działał