Interesują mnie dwa silniki 2.4 diesel 200km, albo 1.8tbi 200km. Spalanie nie ma znaczenia. codziennie robię ok 100km głownie po autostradach. Jestem młody i proszę doświadczonych kierowców o radę![]()
Interesują mnie dwa silniki 2.4 diesel 200km, albo 1.8tbi 200km. Spalanie nie ma znaczenia. codziennie robię ok 100km głownie po autostradach. Jestem młody i proszę doświadczonych kierowców o radę![]()
Po pierwsze... nie 1.8, tylko 1.75
Po drugie... jeśli spalanie nie ma znaczenia to bierz benzynę- lepszy dźwięk...aczkolwiek ja na swoje JTDm narzekać nie mogę.
No tak to racjaa jak ogólnie Ci się sprawuję?? jeszcze nie miałem okazji niestety jeździć 159, a jak sprawuje sie w zakrętach??
1.75 tbi będzie palił więcej, ale bedzie sie lepiej prowadził (niższa masa z przodu), bedzie sie szybciej rozpędzał, bedzie mial tansze ubezpieczenie lecz jeszcze niezbyt wiadomo co i jak z awaryjnoscia![]()
nastepny temat chce kupic 159.Jest juz chyba z 10 takich tematow.Jest jeden Pomocy przy zakupie AR 159.Ciagle te same pytania w nowym temacie
Ja mam swoją Bellę 2 miesiące, więc za dużo powiedzieć nie mogę. Generalnie moment obrotowy w dieselku mnie niszczy- wgniata w fotel... wyprzedzanie to bajka- bez żadnej redukcji. Nie jeździłem niestety TBi...
Moja w zakrętach trzyma się pewnie- f1 to to nie jest, ale na pewno jest lepiej niż w Passacie B6 ojca... o Yaris'ce mamy nie wspomnę nawet.
Ja osobiście jestem fanem diesli... te silniki byłyby idealne, gdyby się bardziej chciały kręcić!
No tak jest zabawa już przy 200 km to musi to być odczuwalne a właśnie benzynę bedzie można kręcić, ja do diesli nie mam. narazie sie bujam astra 2 bertone z 1.6 silnikiem i masakra jest nie chce to w ogóle jeździć chodź w zakretach sie ładnie trzyma nawet z większymi prędkościami.
- - - Updated - - -
No tak jest zabawa już przy 200 km to musi to być odczuwalne a właśnie benzynę bedzie można kręcić, ja do diesli nie mam. narazie sie bujam astra 2 bertone z 1.6 silnikiem i masakra jest nie chce to w ogóle jeździć chodź w zakretach sie ładnie trzyma nawet z większymi prędkościami.
Na kołach 19" rewelacyjnie - jak na takie ciężkie FWD.
Co do kręcenia to nie bardzo. Ten silnik ani się specjalnie wysoko nie kręci ani nic genialnego w wysokich obrotach nie pokazuje. Owszem, 200 koni jest ale to bardziej motor który ładnie ciągnie od samego dołu aż po wysokie średnie - zdecydowanie nie jest to wścieklizna którą chce się ciągle kręcić do odcięcia.
"... I guess it's just the way I'm wired."
Ostatnio edytowane przez dejv667 ; 27-08-2012 o 05:35
Aha to dobrze wiedzieć ale w sumie nie chodzi o to żeby ciągle szarpać auto, przede wszystkim chodzi o wygląd a do obrzydzenia można patrzeć na audi,bmw czy volkswagena ciągle te same linie i żadnej świeżości..
Sądzę, że w podobnych wątkach temat jest wyczerpany i nie ma się co dalej produkować.
Kupujący zamiast czekać aż ktoś mu odpowie powinien przewertować wątki i z pewnością zdanie sobie wyrobi...