Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Chcę kupić 159-tkę jaki silnik wybrać??

drogba159
    Gość

Smile Chcę kupić 159-tkę jaki silnik wybrać??

Interesują mnie dwa silniki 2.4 diesel 200km, albo 1.8tbi 200km. Spalanie nie ma znaczenia. codziennie robię ok 100km głownie po autostradach. Jestem młody i proszę doświadczonych kierowców o radę

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Po pierwsze... nie 1.8, tylko 1.75
    Po drugie... jeśli spalanie nie ma znaczenia to bierz benzynę- lepszy dźwięk ...aczkolwiek ja na swoje JTDm narzekać nie mogę.

drogba159
    Gość

Domyślnie

No tak to racja a jak ogólnie Ci się sprawuję?? jeszcze nie miałem okazji niestety jeździć 159, a jak sprawuje sie w zakrętach??

Użytkownik Ogier Avatar dzony43
    Mieszka w
    Kraków/Częstochowa
    Auto
    E32 '89

Domyślnie

1.75 tbi będzie palił więcej, ale bedzie sie lepiej prowadził (niższa masa z przodu), bedzie sie szybciej rozpędzał, bedzie mial tansze ubezpieczenie lecz jeszcze niezbyt wiadomo co i jak z awaryjnoscia

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

nastepny temat chce kupic 159.Jest juz chyba z 10 takich tematow.Jest jeden Pomocy przy zakupie AR 159.Ciagle te same pytania w nowym temacie

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Ja mam swoją Bellę 2 miesiące, więc za dużo powiedzieć nie mogę. Generalnie moment obrotowy w dieselku mnie niszczy- wgniata w fotel... wyprzedzanie to bajka- bez żadnej redukcji. Nie jeździłem niestety TBi...
    Moja w zakrętach trzyma się pewnie- f1 to to nie jest, ale na pewno jest lepiej niż w Passacie B6 ojca... o Yaris'ce mamy nie wspomnę nawet.

Ja osobiście jestem fanem diesli... te silniki byłyby idealne, gdyby się bardziej chciały kręcić!

drogba159
    Gość

Domyślnie

No tak jest zabawa już przy 200 km to musi to być odczuwalne a właśnie benzynę bedzie można kręcić, ja do diesli nie mam. narazie sie bujam astra 2 bertone z 1.6 silnikiem i masakra jest nie chce to w ogóle jeździć chodź w zakretach sie ładnie trzyma nawet z większymi prędkościami.

- - - Updated - - -

No tak jest zabawa już przy 200 km to musi to być odczuwalne a właśnie benzynę bedzie można kręcić, ja do diesli nie mam. narazie sie bujam astra 2 bertone z 1.6 silnikiem i masakra jest nie chce to w ogóle jeździć chodź w zakretach sie ładnie trzyma nawet z większymi prędkościami.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar dejv667
    Mieszka w
    zza chorej rzeki
    Auto
    Lancia Delta HPE HF

Domyślnie

Cytat Napisał drogba159 Zobacz post
    No tak to racja a jak ogólnie Ci się sprawuję?? jeszcze nie miałem okazji niestety jeździć 159, a jak sprawuje sie w zakrętach??
    Na kołach 19" rewelacyjnie - jak na takie ciężkie FWD.

Co do kręcenia to nie bardzo. Ten silnik ani się specjalnie wysoko nie kręci ani nic genialnego w wysokich obrotach nie pokazuje. Owszem, 200 koni jest ale to bardziej motor który ładnie ciągnie od samego dołu aż po wysokie średnie - zdecydowanie nie jest to wścieklizna którą chce się ciągle kręcić do odcięcia.

"... I guess it's just the way I'm wired."
    Ostatnio edytowane przez dejv667 ; 27-08-2012 o 05:35

drogba159
    Gość

Domyślnie

Aha to dobrze wiedzieć ale w sumie nie chodzi o to żeby ciągle szarpać auto, przede wszystkim chodzi o wygląd a do obrzydzenia można patrzeć na audi,bmw czy volkswagena ciągle te same linie i żadnej świeżości..

Użytkownik Rowerzysta Avatar seba_css
    Mieszka w
    w drodze
    Auto
    Giulia Veloce Q4 MY20

Domyślnie

Sądzę, że w podobnych wątkach temat jest wyczerpany i nie ma się co dalej produkować.
    Kupujący zamiast czekać aż ktoś mu odpowie powinien przewertować wątki i z pewnością zdanie sobie wyrobi...