Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Kilka różnych pytań na temat 166 - Audio/Podgrzewanie foteli/Klimatyzacja

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kobielczak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    GT 2.0 JTS

Domyślnie Kilka różnych pytań na temat 166 - Audio/Podgrzewanie foteli/Klimatyzacja

Witam!
    Z tego powodu, iż od niedługiego czasu jestem właścicielem mam kilka pytań.
    Szukałem na forum, aczkolwiek nie na wszystko znalazłem odpowiedzi.

1- Czy ktoś z Was miał styczność z takim urządzeniem : http://allegro.pl/nowa-zmieniarka-mp...515823469.html

Jaka jest jakość dźwieku? Lepsza niż z samej kasety? Czy nie ma problemu z podłączeniem tego?

W jaki sposób wyciągnąć fabryczne radio?

2 - Nie działa mi podgrzewanie prawego fotela - pasażera. Zaglądnąłem pod fotel - okazało się że są 3 wtyczki - a 2 wejścia, więc jedna wtyczka nie jest podłączona. W fotelu kierowcy - sa 2 wtyczki i 2 wejścia - podgrzewanie działa. Ktoś się spotkał z czymś takim?

3 - Czy da się włączyć SAM nawiew? Za każdym razem włącza mi się sprezarka od klimy.

Na razie to na tyle
    Liczę na Waszą pomoc.

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

1.NAwiew włączysz przyciskiem ECON- wówczas sprężarka jest wyłączona i działa sam wentylator.
    2.Wyjecie radia jest proste jako takie- było o tym kilka razy. Poczytaj przyklejony watek dotyczący AUX. Pierwszym razem możesz miec problemy z wypięciem dwóch zatrzasków znajdujących sie po bokach ICS ale jest to do zrobienia..
    3. Ostatnio montowałęm w swojej 166 fotele skórzane i tam było odwrotnie. Pod fotelem kierowcy 3 wtyczki i 3 wejscia a pod pasazerem 2 wtyczki i 2 wejscia. Może masz fotele od anglika- może masz kabelek uciety jeden. trudno stwierdzic.
    4. Zmieniarka jak najbardziej bedzie dzialac. W dziale bazar kolega mateuusz ma na handel uzywana za jakies 250 zeta do negocjacji- troszke drogo bo ja na Twoim miejscu pobawił bym sie w ww. wyjscie AUX. Jakosc jest bardzo dobra i koszty praktycznie zerowe.
    [C

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD CF2

Domyślnie

A propos 1., to akurat ta zmieniarka chyba nie będzie działać. Kompatybilne są tylko urządzenia od audiostrady i loudlink. Rozwiązanie, które podaje Masa625 (wyjście AUX)ma minus taki, że nie masz sterowania z ICS. Użytkownicy chwalą sobie obydwa rozwiązania. Wszystko znajdziesz na forum, tak samo jak wyciągnąć ICS, jest chyba nawet w dziale zrób to sam.

Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    GT 2.0 JTS

Domyślnie

Aczkolwiek w linku podanym wyżej - do aukcji - napisane jest, że będzie działać ta "zmieniarka pod usb" z tym radiem. Jak to w koncu jest?

- Fotele są na pewno dołożone ale z wersji EU. No nic.. będę musiał pokombinować.

Użytkownik Znawca Avatar Dawid_Zielu
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTD 20V Sportronic '03

Domyślnie

wypróbowane i sprawdzone zmieniarki MP3 na tą chwile to AudioStrada oraz zdecydowanie droższy Loudlink, zmieniarki są dedykowane do AR 166 jeśli piszą że działają z innymi pojazdami to raczej na naszych autkach nie zadziałają.
    Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"

Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    GT 2.0 JTS

Domyślnie

Napisane jest ze pasuja do AR 166. Zadzwonie i zapytam.

Powiedzcie mi proszę:

- Rozrząd składa się z paska, 2 rolek prowadzących i napinacza - wymiana co max 90 tys tak? - jaka powinna być cena ROBOCIZNY?
    - Pompa wody jest na pasku od osprzętu. Co tam trzeba wymienić oprócz pompy i paska? Jakieś rolki jeszcze są? ( co ile wymienia się pompę?)

Pozdrawiam!

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    ALFA ROMEO 166 2.5 V6 99r + PODTLENEK LPG BRC

Domyślnie

ja wymieniam co 70 tys, cena rozrządu ok 950 zł z pompą wody, warto wymienić od razu na pompę z metalowym wirnikiem . Co do osprzętu są 2 rolki prowadzące i jedna napinająca jeżeli Ci nie szumią i nie mają luzów to nie ma potrzeby ruszania tego takie moje zdanie.

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Cytat Napisał kobielczak Zobacz post
    Napisane jest ze pasuja do AR 166. Zadzwonie i zapytam.
    Uwierz, temat obgadany na tym podforum, dokładnie wszystko posprawdzane. Poczytaj wątki o Audiostradzie i Loudlinku.
    Jak weseli sprzedawcy z alledrogo piszą, że działa z 166 i czymś jeszcze to na 100% nie zadziała . Po prostu 166 ma inny protokół transmisji. Chyba że mają w sprzedaży dedykowane urządzenie od 166.
    moja była Bella...

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

że piszą coś to nie znaczy że mają pojęcie o czym piszą

Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    GT 2.0 JTS

Domyślnie

Ok - jeszcze jedno pytanie.
    Czy moge wymienic ICS - na taka wersje z "opcja na karte" - aby telefon dzialal. Czy orpocz wymiany jednostki - radia ICS trzeba dokupowac jakies moduly itp?
    Oraz - gdzie znajduja sie jakies zaczepy aby wyciagnac radio? Potrzeba jakis kluczy/haczykow?