Witajcie,
dzisiaj w mojej 159 po wsadzeniu pilota do stacyjki pojawil sie komunikat jak w tyt.
co zrobic aby wszystko wrocilo do normy i abym mogl odpalic auto...
Od 18 nie moge nic zrobic...
Witajcie,
dzisiaj w mojej 159 po wsadzeniu pilota do stacyjki pojawil sie komunikat jak w tyt.
co zrobic aby wszystko wrocilo do normy i abym mogl odpalic auto...
Od 18 nie moge nic zrobic...
u mnie tak bylo kiedy blokada kierownicy (elektryczna) zablokowala kierownice a po postoju troche "odpuscilo na oponach" i naciagnelo kolo kierownicy uniemozliwialac centralce blokujacej odblokowanie. wloz kluczyk do stacyjki i poruszaj kierownica powinno poskutkowac. a na przyszlosc po prostu sprawdzaj przed wlozeniem pilota do stacyjki czy kierownica nie jest naprezona i w razie czego po prostu ja troszke luzuj a napewno ulzysz i tak slebej blokadzie w jej dzialeniu. Takie sa moje doswiadczenia. odkad tak robie to komunikat sie nie pojawia. pozdrawiam i mam nadzieje za pomoglem.
Niestety, kręce kółkiem i mie chce sie koerka zablokowac, a co za tym idzie nie moge odpalic belli.
Ale to jest komunikat o tym ze nie może zablokować kierownicy, wg mnie mogła paść blokada lub rozpięło się coś i nie ma połączenia z modułem blokady
w przypadku awarii centralki blokady kierownicy i czujnika pedału sprzęgła pojawiał się komunikat Vehicle protection system not available.
Po włożeniu klucza zapalają Ci się wszystkie wymagane ikonki na desce? Kierownica się blokuje po wyjęciu klucza? Jeżeli nie to może być albo problem ze stykiem centralki (pod kolumna kierowniczą ją wybadasz jest duży wtyk który czasem na dziurach może się poluzować) albo może padł Ci socket od klucza chyba to się nazywa pamięć eprom. Zacznij od tej wtyczki.
Born to be wild.
Już działa.
Coś mnie rano tkneło aby poruszać kable idące od akumulatora do stacyjki. Pokręciłem po tym kierownicą i się zablokowała.
Widze że te kable ledwo żyją, więc będę musiał wymienić.
Panowie, pomocy. Ten sam problem. Krece kołem i dupa, nie odpala ten sam komunikat. Poradzcie gdzie na szybko coś zadziałać żeby coś może odpuścilo. Pilnie.
Witam,
Mam ten sam problem. Po wsadzeniu kluczyka i wyciągnięciu go szybko ze stacyjki zaświecił mi się komunikat "steering wheel will not be locked".
Auto na razie normalnie odpala, ale widzę, że nie blokuje kierownicy. Komunikat się już nie powtarza. Od czego zacząć?