Witam czy ktoś próbował sam wymienić wentylator kabinowy w 166 i wie jak to zrobić ?
Witam czy ktoś próbował sam wymienić wentylator kabinowy w 166 i wie jak to zrobić ?
Ten temat stale przewija się przez forum, lecz powiem ci jak było w moim przypadku.
Wymiana wentylatora jest dośc trudna. W moim przypadku miałem okazję rozpiąć przewody od klimatyzacji w warsztacie, jednak wiem, że niektórzy te przewody naginali i ich nie rozpinali. Demontaż wycieraczek, podszybia i po lewej stronie masz takie pudło, w którym siedzi dmuchawa. Należy wyciągnąć to całe pudło na zewnątrz (i to jest chyba najtrudniejsze), rozkręcić je, wymienić wiatrak. posprawdzać czy działa i w odwrotnej kolejności poskładać.
próby już byłydoszedłem do momentu sciągnięcia pokrywy ( osłony wentylatora ) ale musiał bym go chyba połamać bo nie puszcza za Chiny, a są jakieś niewidoczne zabezpieczenia typu śrubki lub zatrzaski ? i którędy wychodzi ten wiatrak do przodu w stronę silnika czy do góry
Ostatnio edytowane przez Wrona ; 10-09-2012 o 20:11
Jeżeli dobrze pamiętam to osłona ta jest na 3 śrubkach. u mnie te dwie bardziej dostępne było w porządku, jednak ta z tyłu, bardziej niedostępna, była odłamana - widocznie ktoś wczesniej już przy tym kombinował.Niewidocznych zabezpieczeń podejrzewam że nie ma, jest sporo gimnastyki z tym. Wiatrak siedzi do dołu tą turbinką,a kablami do góry. wyciągać go raczej należy po skosie do góry-do przodu.
P.S. W serwisie podczas, gdy były problemy z wyciągnięciem tego wentylatora , pewien serwisant zaproponował żeby rozbierać ściankę grodziową (koszt +700 zł). Razem z mechanikiem popukaliśmy się w czoło i wyśmialiśmy pana serwisanta i wyciągneliśmy ten wiatrak bez demontażu ścianki grodziowej. Na szczęscie ten pan już tam nie pracuje![]()
w archiwum masz o tym pełno, troche poszukaj, mozesz tez na forum lanci pogrzebać bo tam tez kilka tomow juz o tym napisali a grzebania tyle samo zarówno w kappie jak i 166
chyba zbyt słabo szukałemale poświęciłem temu trochę czasu . dlatego padł nowy temat ale dzięki chłopaki w sobotę próba nr 4 napiszę jak mi poszło he he pozdrawiam
Niestety wentylator wychodzi do dolu w strone dolno-przednią , trzeba ta obudowe obrocic o 90 stopni i wtedy powinna wyjsc oczywiscie sciana grodziowa poluzowana i klima rozpieta.
było Giulietta 1.8 '83 LPG, 164 2.0TS '94 LPG, 166 FL V6 2.5 24v LPG , 159 2.0JTDm 170km
jest Mini Cooper S 170 KM, Kuga 2.5T 250KM bo benzyna musi mieć doładowanie
klimy nie rozpinasz i nie pisz bzdur, juz nie pamietam dokladnie jak to bylo bo ten wentylator zmieniałem 3 lata temu ale wystarczyło delikatnie te rurki odgiąć i wentylator wychodził
Bzdura to jest naginanie rurek , nie polecam bo co jak przy odginaniu peknie ?
było Giulietta 1.8 '83 LPG, 164 2.0TS '94 LPG, 166 FL V6 2.5 24v LPG , 159 2.0JTDm 170km
jest Mini Cooper S 170 KM, Kuga 2.5T 250KM bo benzyna musi mieć doładowanie
Do rozpięcia i tak musisz je odgiąć. Zresztą to aluminium, tak od razu nie pęka. Trzeba się dobrze postarać żeby tą rurkę uszkodzić. Też wymieniałem wentylator w zimę ostatnią. Trochę walki z tym jest ale dało radę zrobić. Po odkręceniu mocowań trzeba obudowę obrócić chyba o ok. 90stopn;