Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Alfa Romeo 156 SW 2,4 jtd 20V 175KM

Użytkownik Świeżak Avatar Borys-Tech
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Fiat Bravo II

Domyślnie Alfa Romeo 156 SW 2,4 jtd 20V 175KM

http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...625497227.html

Ktoś z poznaniaków może zna / widuje auto?? Auto strasznie wypicowane do zdjęć i cena też całkiem spora. Przebieg jak to w Polsce 165tys. ale to mało ważny szczegół. W tych autach było można domówić Webasto czy to jakiś dołożony bajer?? Czy rozpoznać Nivomat można tylko po nr na amorkach czy czymś jeszcze?? Po zdjęciach wygląda nieźle ale to różnie bywa. Jutro zadzwonię po Nr VIN to będzie można rozkodować historię auta. Ciekawe ile ponad te 165tys miało w niemcowni już nabite bo przecież po to się diesla kupuje
    Ostatnio edytowane przez Borys-Tech ; 11-09-2012 o 22:32

Użytkownik Fachowiec Avatar maly_777
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 FL SW 1.9 16V

Domyślnie

Pewnie nivo jeszcze jest. Ja patrze po prześwicie.
    Mnie zastanawia jedynie brak dokładnych zdjęć przedniego fotela. Pewnie nie wygląda idealnie

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Auto
    156SW 2.4 175@218KM Powerd by Cinsoft.pl

Domyślnie

Jak sprwdzić czy jest nivo ?
    Wsadź do bagażnika 4 worki cementu i sprawdź jak siadła dupa.
    Jak nie widać to ma nivo.

Poza tym fajna wersja ale cena bardzo optymistyczna

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    KWA
    Auto
    2 x Giulietta 1.4tb i 1.75qv, GT 3.2v6

Domyślnie

Nivo ma specjalne oznaczenie i zgrubienie na tylnych amorach, mialem takie cos w tamtej alfie. Jeden kompletny amor kosztowal jakis czas temu 2200zł, nie wiem jak teraz. Napisz do goscia o nicu Twardy, on chyba wymienial kiedys w swojej alfie, ale z tego co wiem sprzedal ja jakis czas temu.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Borys-Tech Zobacz post
    http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...625497227.html

Ktoś z poznaniaków może zna / widuje auto?? Auto strasznie wypicowane do zdjęć i cena też całkiem spora. Przebieg jak to w Polsce 165tys. ale to mało ważny szczegół. W tych autach było można domówić Webasto czy to jakiś dołożony bajer?? Czy rozpoznać Nivomat można tylko po nr na amorkach czy czymś jeszcze?? Po zdjęciach wygląda nieźle ale to różnie bywa. Jutro zadzwonię po Nr VIN to będzie można rozkodować historię auta. Ciekawe ile ponad te 165tys miało w niemcowni już nabite bo przecież po to się diesla kupuje
    Cena jest mocna... Jak gość nie ma faktury na wymianę dwumasy i sprzęgła w miarę niedawno - to od razu rwij 4 tysiący z ceny, bo przebieg sugeruje, że pad może nastąpić zaniedługo. A jak nastąpi - to zostawisz 4-kę za taką wymianę.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Świeżak Avatar Borys-Tech
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Fiat Bravo II

Domyślnie

Kilka słów ode mnie bo interesowałem się tym autem niestety część środków jakie miałem na nie przeznaczyć poszła na inny cel i zakup odłożony w czasie.

Auta nie oglądałem, jedynie dzwoniłem do właściciela więc napiszę czego się dowiedziałem. Miało 2 właścicieli jednego w Niemczech i obecnego. Dwumas został wymieniony przy przebiegu 100-120tys nie pamiętam dokładnie w ASO Nagórski, sprzęgło nie było robione bo było w dobrym stanie i nie było potrzeby. Jedna z półosi też była wymieniona w ASO za kwotę ok 1,5k, to samo jeden nivomat z tyłu. W zeszłym roku były czyszczone wtryski. Na wszystko są niby faktury i można sobie sprawdzić u Nagórskiego historię auta bo było tylko u niego serwisowane. Webasto zostało dołożone przez obecnego właściciela aby auto w zimę szybciej się dogrzało. Właściciel w trakcie rozmowy był bardzo rozmowny odpowiadał na wszystkie pytanie jakie zadałem, mówił że nie ma żadnego problemu aby przyjechać jeździć oglądać sprawdzić w ASO itd. Z rzeczy jakie mogą być do zrobienia to powiedział mi że można by sprawdzić przed zimą pompę wtryskową, niby nie ma z nią problemów ale tak powiedział mi właściciel ile w tym prawdy nie wiem.

I to chyba na tyle po rozmowie przez telefon myślę że auto warte obejrzenia jeśli ktoś szuka w/w wersji.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    KWA
    Auto
    2 x Giulietta 1.4tb i 1.75qv, GT 3.2v6

Domyślnie

Cos z tą pompą pewnie nie tak, który normalny kazał by to sprawdzić jeżeli nie ma z tym problemów podczas eksploatacji??? Tak jak tomek napisal, ja jestem zawsze tego samego zdania, jechac, ogladac i bic z ceny. A jesli trzeba bedzie cos dolozyc to bedzie z czego. Pozdrawiam, jakis czas temu marzylem o silniku 2.4 w 156 ale zycie troche zmusilo mnie do innego zakupu i mam 1.9 16v.

Pisiordini
    Gość

Domyślnie

Witam,
    dołączę się do tematu, ponieważ alfę widuję codziennie koło mojej firmy i pozwoliłem sobie zajrzeć.
    Moim zdaniem nivo jest ok, ponieważ tył stoi na podobnym poziomie co przód, z obu stron z tyłu taki sam prześwit.
    Fotel jest w b.dobrym stanie, bez przetarć i pęknięć w skórze. Generalnie środek naprawdę czysty i zadbany.
    Lakier też w dobrym stanie, nie ma widocznych rys, przetarć czy innych defektów. Z zewnątrz nie wygląda na waloną.
    Miałem tez okazję słyszeć silnik, niestety stałem kilka m. od auta. Po odpaleniu pracował równo, nie kopcił.
    Tyle mogę powiedzieć na tą chwile. Gdyby był ktoś zainteresowany szczegółami proszę na priva, mogę autko podłączyć pod kompa i przejrzeć.
    Pzdr Paweł
    Ostatnio edytowane przez Pisiordini ; 23-09-2012 o 19:02