Hej ustawiłem sobie zbierzność na tylnej osi. Prubowałem ustawić nachylenie kół do podłoża ponieważ mam bardzo duży negatyw jak w większości alf które widuję. i tutaj moje pytanie czym i jak się to ustawia czy to jest raz ustawione i jak obniżę auto to sie robi więkrzy negatyw czyli /...\ bo mam strasznie rozjechane te koła. porade dla każdego kto robi sobie zbierzność tylnych kół mam taką aby środkowe śruby na mimośrodzie które służą do regulacji wybić trochę i przedmuchc sprężarką aby syf z nich wyleciał. niby oczywista sprawa. Ale jak widziałem jak to robi mój mechanik to się za głowe złapałem. niby taka prosta czynność przestawić śrubę na mimośrodzie to dla niego okazało się to zbyt trudne, ponieważ śruby były lekko zapieczone i syf nagromadzony nie pozwolił się przesunąć śrubie więc mechanik prubował mi wcisnąć że to maks co może ustawić. kazałem mu wykręcić te śruby i tak po godzinie spędzonej na kanale udało mu się to przy mnie wyczyscić i ustawić. leniwe bestie jak tylko trochę więcej roboty trzeba to im się nie chce i wciskają jakieś kity.i moje ostatnie pytanie co to jest za dziwna śruba w tyle czy czasami ona nie służy do regulacji konta nachylenia koła do podłoża prosze o odpowiedź dziękuje. jak nie ona to prosił bym o porade jak to zrobić. wiem że w moim ostatnim wontku troche się pokłuciliśmy i chciałem was bardzo przeprosić. i powiem że nie katuje swojej alfy bardzo nią dbam i wszystko w nie robie i jestem bardzo zadowolony z jej użytkowania. i jeszcze raz prosze o pomoc w ustawieniu koła do podłoża. dzięki i pozdrawiam.![]()