Witajcie koledzychciałem się dowiedzieć jak to jest z w/w lampkami bocznymi z tyłu w sportwagonie...podczas jazdy nie da się ich włączyć,za to po przy zgaszonym silniku na postoju działają...da się je jakoś uruchomić żeby świeciły podczas jazdy?
![]()
Witajcie koledzychciałem się dowiedzieć jak to jest z w/w lampkami bocznymi z tyłu w sportwagonie...podczas jazdy nie da się ich włączyć,za to po przy zgaszonym silniku na postoju działają...da się je jakoś uruchomić żeby świeciły podczas jazdy?
![]()
Naciskasz i świeci przynajmniej u mnie
kurcze to dziwne...właśnie nie kumam o co chodzi,ze jak się zapali silnik to tych tylnych lampek nie idzie włączyć, a przednie świecą bez problemu... jak zamykam i otwieram centralnym zamkiem to świecą wszystkie lampki w środku ( i przednie i tyle boczne)... ma ktoś może jakiś pomysł bo ja to chyba już zgłupiałem xd
Witam. A ja mam taki problem że jedna z lampek z tyłu nie działa mi. Brak 12 V w kostce. druga lampka działa z tyłu. Ma ktoś jakiś schemat tego oświetlenia ?? Albo przynajmniej powie skąd idą te przewody.Tylko u mnie problem jest w sedanie ale chodzi chyba o te same lampki.
Czytałem to. Tylko u mnie problem jest w tym że do lampki(kostki co wpinamy w lampkę) nie dochodzi napięcie 12V. Podłączając samą lampkę z lewej strony ( ta bez napięcia) pod wtyczkę z prawej strony lampka działa.
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
wiadomo że jak otwierasz drzwi z centralnego to sie zaświecają lampki, tak samo jak otwierasz drzwi klamką lub gasisz silnik to też sie zaswiecają, a żeby włączyć lampki to musisz palcem ją włączyć, klikasz na nią![]()
u mnie jest to samo gdy silnik jest odpalony to nie da sie ich wlaczyc