Instrukcja podaje płyn czerwony lub niebieski, a ja mam zielony. Czy powinienem jak najszybciej wymienić płyn? Czym to może grozić?
Instrukcja podaje płyn czerwony lub niebieski, a ja mam zielony. Czy powinienem jak najszybciej wymienić płyn? Czym to może grozić?
W Twoim roczniku powinien być czerwony czyli Paraflu up, 3 litry koncentratu wystarczy
wylac to co jest porzadnie kilka razy przeplukac uklad i zalac jakims porzadnym narkowym plynem, nie musi byc paraflu. pamietaj ze paraflu up jest niemieszalny z innymi plynami i jak go zajejesz to bedziesz musial przy nim pozostac, ewentualni eznow plukac uklad
Wystarczy ,że trzyma parametry (możesz nabrać do strzykawki i włożyć do zamrażarki jak zamarzł to wywal a jak nie to jeździj)czyli nie zamarza a kolor jest tak ważny jak zeszłoroczny śnieg. a 50 czy 100 złotych wydaj na przyjemniejsze rzeczy
Ciekawe teoria sprawdzania płynu chłodniczego.... W zamrażarce to ile masz stopni poniżej 0? bo chyba mało kiedy jest - 30...
Kolor ma znaczenie w przypadku płynu Paraflu...
Płyn chłodniczy wymieniasz raz na kilka lat więc warto oszczędzac? Kupisz markowy do - 37st.C i masz spokój. Ewentualnie koncentrat i sam sobie namieszasz.
W samochodach po 2000 roku powinien byc stosowany plyn rozowy,czerwony zalezy jak kto rozroznia barwy klasa G12,LUB G12+
- - - Updated - - -
Bron boze nie mieszac z ielonym lub niebieskim typ G11
Te G12 to VW Audi ma specyfikacje.Owszem są specjalistyczne płyny ale w naszych sprzętach raczej nie występują.
75% plynów dostępnych w sprzedaży to zwykły glikol i można mieszać np Kuler z petrygo czy dynagelem.Gęstość mierzy się glikomatem i masz pogląd na sytucje.Najprostszy kosztuje z 30zł i po nabraniu do menzurki pokazuje przy jakiej temperaturze zamarza.
Ja mam płyn chlodzący Castrola tak samo jak olej. Póki co nie narzekam.![]()
Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 21-10-2012 o 18:14
Polecam płyn do chłodnicy firmy Prestone. Jeżdżę na takim i nie mam problemów![]()