Mam do kupienia zawieszenie przednie chodzi mi głównie o wachacze.Są sprawdzone ale nie wiem czy będą pasować.Dawcą była by alfa 156 2.0 ts sedan i teraz pytanie czy będą pasować do ar 156 2.4 jtd 2001 r.??Pomoże ktoś?
Mam do kupienia zawieszenie przednie chodzi mi głównie o wachacze.Są sprawdzone ale nie wiem czy będą pasować.Dawcą była by alfa 156 2.0 ts sedan i teraz pytanie czy będą pasować do ar 156 2.4 jtd 2001 r.??Pomoże ktoś?
będą pasować
ale jaki sens ma wkładanie używanych?
Nowe są jak na tą chwile za drogie dla mnie.a mam do wymiany wszystkie 4plus gumy stabilizatora.
w górnych same tulejki powymieniać jeżeli sworznie są zdrowe
w dolnych też można, ale tam były różne średnice tulejek więc trzeba sobie pomierzyć
O kurde nawet nie wiedziałem ze jest taka opcja tylko teraz nie wiem czy sworznie są w pożądku.A jakiej firmy najlepiej kupić te tuleje?Bo jeśli chodzi o wachacze to słyszałem ze TRW daje rade.
Jak masz za psie pieniądze to bierz. O ile sam wymienisz, bo jeśli zapłacisz za wymianę to może być w rezultacie nieopłacalne.
Co do sensu - najwyżej znowu zaczniesz szukać części za kilka miesięcy. To i tak lepsza opcja niż jeździć z luzami.
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
wszystko powinno sie udac jeżeli obydwie mają standardowe zawieszenie, bo jak któraś ma np. sportpack to troche kiszka...
Sportpac co to jest ?
Inne sprezyny i amortyzatory, reszta to samo