Witam przy odpalaniu silnika wyskakują mi takie komunikaty:
"NUMBER PLATE LIGHT FAILURE"
"RIGHT SIDE LIGHT FAILURE"
nie wiem o co chodzi pomoże ktoś czy to jest coś poważnego?
Witam przy odpalaniu silnika wyskakują mi takie komunikaty:
"NUMBER PLATE LIGHT FAILURE"
"RIGHT SIDE LIGHT FAILURE"
nie wiem o co chodzi pomoże ktoś czy to jest coś poważnego?
ok dzięki wielkie za pomoc![]()
żarówki masz zwykłe takie jakie mają być ?
czy jakieś diody ?
- - - Updated - - -
a jakie mają być poczytasz w instrukcji obsługi - dostępna na forum
- - - Updated - - -
aha :
tak na zaś :-)
szukaj a znajdziesz sporo
np wpisane w google "left side light failure 147"
daje taki oto wynik
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...t_failure.html
- - - Updated - - -
jak żarówki ok to szukać dalej
Każda przepalona żarówka powinna dawać błąd?
U mnie coś dziwnie ostatnio miałem.
Dopiero co walczyłem z tyłem, wywalało błąd, a wszystkie żarówki były dobre, nawet zmieniłem wszystkie w trzecim stopu. Poczyściłem wtyczki z tyłu i przeszło.
Za to wczoraj w drugą stronę miałem przypadek. Jechałem w dzień, ale coś mi się zdawało, że słabiej świeci z prawej strony, patrzę na dechę, błędu brak. Ale jak wysiadłem okazało się, że prawa H7 mijania nie świec. Zmieniłem na nowa i jest dobrze, ale błąd jak powinien nie wyskoczył.
nie pokazuje błędu jak przepali się żarówka od świateł mijania.
@Lukano
Bez sensu byłoby informować o błędzie żarówki mijania skoro umówmy się po ciemku od razu widać że brak którejś.. ;D trudno nie zauważyć że połowa drogi jest nie oświetlona..
Co do kolegi zakładającego temat, wprawdzie Bocian się już wypowiedział o szukajce że łatwo byłoby o tym znaleźć.. ale jak można było w ogóle pytać czy to coś poważnego xD przecież chyba jakieś podstawy angielskiego niemal każdy gdzieś coś słyszał to nietrudno się domyślić że coś ze światłami.. to można było wyjść obejrzeć gdzie coś nie świeci lub świeci..
No instrukcja mówi, że sygnał pojawia się przy postojowych, tablicy, przeciwmgielnych tylnych i stopu.![]()