Witam serdecznie szanownych użytkowników tego zacnego forum.Jestem Piotrek i poszukuję pierwszego auta - wybór padł na Alfę 147, wersja przed liftem.
Jako, że żaden ze mnie spec mam serdeczną prośbę do Was jako doświadczonych w temacie tych aut:
http://classik-auto.auto.com.pl/osob...d=12f8pf&zyr=0
(ogłoszenie na otomoto.pl wygasło bodajże wczoraj)
Czy ktoś może widział, oglądał lub sprawdzał te auto albo może coś powiedzieć na temat komisu, który te auto sprzedaje ? Czy w zdjęciach rzuciło się wam coś niepokojącego w oczy ? Wszystkie opinie bardzo mile widzianeCena podana w ogłoszeniu jest za auto już po opłatach. W sobotę wybieram się do tego komisu obejrzeć auto na żywo.
Po rozmowie telefonicznej udało mi się zdobyć numer VIN tego auta: ZAR93700003188090. Czy ktoś ma możliwość rozkodowania tego numeru ? Sprzedający twierdzi, że auto było serwisowane w ASO - posiada książkę serwisową - ale nie był specjalnie chętny do wysłania mi na mail skanu tej książki (teraz nie ma czasu, musi poszukać tych dokumentów i "auto jest w 100% sprawne i przebieg jest oryginalny").
Z moich spostrzeżeń:
- przebieg 199 tyś - sam nie wiem co o tym myśleć, tutaj pytanie, czy da się po numerze VIN ustalić ostatnią wizytę tego auta w autoryzowanym serwisie, tj. kiedy i jaki auto wtedy miało przebieg ?,
- no i sam komis - prawie wszystkie auta z ich ofert to: "igły", "perełki", "okazje" itp. - jak dla mnie trochę to zalatuje "druciarstwem".
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.