Pewnie ktoś z Was już je stosował jakie sa wasze opinie ? zakładaliście azotowane zawory od nich ?![]()
Pewnie ktoś z Was już je stosował jakie sa wasze opinie ? zakładaliście azotowane zawory od nich ?![]()
Paradowscy to jedna z najstarszych polskich firm produkująca zawory,nawet nie wiem czy tak naprawdę nie jedyna mają wszystkie certyfikaty jakościowe i materiałowe porównywalna jakość do włoskiej "frecii" moim zdaniem możesz montować śmiało.
Chce sobie zamówić u nich większe zawory ssące do Bussopowiedzieli mi po 55zł sztuka i chyba plus 3 zł do każdego azotowanego zaworu.
Masz u nich gwarancję,i co najważniejsze wspierasz naszych producentów,moim zdaniem zamawiaj montuj ciesz się jazdą.
- - - Updated - - -
Tylko oczywiście dobrze zrób gniazda i póżniej dotrzyj odpowiednio zawory.
No wiesz że kobieta to nie może się znać? A tak naprawdę to siedzę w motoryzacji poczekaj niech policzę od 1996 roku i co nieco już na ten temat wiem oczywiście na pewno nie wszystko ale dużo.
Sorki nie mówie że nie może się znać ale to raczej żadkość.
A jest gdzieś fotka Twojej 164? Bo to piękny wózek i przyjemnie popatrzeć na takie cacko.
A i moje maleństwo pozdrawia starszą siostrę.
Dorabiałem u nich zawory ssące do turbo benzyny i wszystko było OK
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Mam fotki oczywiście muszę je wreście wrzucić,a bella 166 marzy mi się taka po FL,piękna jest.
W przypadku wydechowych zaworów od Paradowskich pamiętajcie o jednym, są to lite/pełne zawory bez sodu na styku trzonka z grzybkiem, co robi sód w zaworze tłumaczył nie będę, ogarnięci wiedzą. Do dupowozu zamienniki Paradowskich są jak najbardziej OK, do mocno wysilonej turbobenzyny nie włożyłbym ich wydechowych zaworów.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts