Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: spadające obroty

brzoza13
    Gość

Domyślnie spadające obroty

witam

mam problem
    moja GTV 1,8 gubi obroty, przy zmianie biegu na nizszy leci niemal na 0 , to samo przy naglym hamowaniu. silnik potrafi gasnac
    alfa jest na gaz, ale to samo działo sie zanim dostala instalacje. bylem dzisiaj podlaczyc ja pod komputer, zero błedów, jutro czeka mnie wizyta u mechanika, ale z checia poczytam wasze opinie, moze ktos miał to samo

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Temat wiele razy poruszany, wyczyść przepustnice oraz silniczek krokowy. Możesz to zrobić sam i nie stracisz czasu i pieniędzy ma magików mechaników, którzy tak naprawdę widzą pierwszy raz Gtv w swoim zakładzie i w 90% przypadkach nic o nich nie wiedzą.
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

brzoza13
    Gość

Domyślnie

jestem załamany
    jak pisął kolega : magicy mechanicy nie wiedza o co chodzi, silniczek krokowy i przepustnica sa ok, bylem u 3 dzisiaj i kazdy mowi ze to od gazu, ze zle silnik reaguje, ale jak tlumacze ze na benzynie bylo to samo ( moja wina ze wczesniej tego nie załatwilem ) to nie wiedza co z tym zrobic. zna ktos jakiegos specjaliste od alf z okolic Włocławka, ewentualnie Torunia ??

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar luniuu
    Mieszka w
    Strzelce Op.
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 1.8 TS

Domyślnie

Sprawdź "dokładnie" szczelność dolotu, naciąg linki gazu przy przepustnicy, wyczyść przepustnicę, sprawdź zaworek, wężyk odmy + reset parametrów adaptacyjnych na rozgrzanym silniku.
    Alfa Romeo Gtv 98' 1.8 TS & Italjet Dragster 02' 180ccm 2t - ITALIA POWER

Użytkownik Znawca Avatar criss2007
    Mieszka w
    Nowa Sól / Zielona Góra / Kożuchów
    Auto
    Jest: Alfa 166 3.0 V6 24V Był: Alfa Gtv 2.0 T.S '96

Domyślnie

Cytat Napisał luniuu Zobacz post
    Sprawdź "dokładnie" szczelność dolotu, naciąg linki gazu przy przepustnicy, wyczyść przepustnicę, sprawdź zaworek, wężyk odmy + reset parametrów adaptacyjnych na rozgrzanym silniku.
    Popieram. Wszystko powyciągaj i dokładnie przeczyść. W moim wypadku pomogło na jakieś 10-15 tys km

brzoza13
    Gość

Domyślnie

nadmienie ze instalacja jest zalozona w zeszły piatek,wiec wszystko jest nowe i swieze; przed instalacja tez tak sie zadziało 2 razy, ale poniewaz ja po 2 tygodniach od kypna zainstalowałem gaz to myslalem ze dopiero sie przyzwyczajam do nowego samochodu, a tu sie okazało ze jest jakis bład i to bardzo upierdliwy, a jeszcze dodam ze wczoraj jeden z mechanikow sprawdzął obroty na biegu jałowym, ja usilnie mu tłumacze : prosze Pana to sie dzieje przy redukcji biegu, a on ze wg niego jest ok; w salonie fiata natomiast chcieli 125 pln za full opcje diagnostyki

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Jak na salon fiata to i tak tanio
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

brzoza13
    Gość

Domyślnie

polecono mi zrobic ze 150 km na samej benzynie i zobaczyc jak sie zachowuje moja rakieta