Witam, Co powiecie na temat tej alfy:
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...869435910.html
Witam, Co powiecie na temat tej alfy:
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...869435910.html
Autko ma 7 lat i 140 000 km przebiegu... Wychodzi na to, że ktoś w Niemczech robił średnio 20k km rocznie - dość podejrzane, ja mam AR 159 z 2009 roku i kupowałem ją z oryginalnym przebiegiem... 130 000 km
![]()
Wygląda ładnie, ale zdjęcia zrobić to nie problem. Obtarty ma znaczek z przodu - to widać
.
Dowiedz się, czy sprzedający wystawia pełną fakturę VAT ! Jeżeli powie, że VAT-marża, to odsyłam o wątku TOMKA_KRK o wałkach jakie handlarze robią z VAT-em
Skontaktuj się, weź VIN, wrzuć do tematu -> Sprawdzanie numerów VIN i będziesz coś więcej wiedział.
Ja nie ukrywam, że na takie okazje bym nie liczył... Cena za ten samochód jest dość niska, a z własnego doświadczenia wiem, że na tanich "okazjach" z Niemiec i od pierwszego właściciela, można solidnie stracić... Nerwów i pieniędzy
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez mar0s ; 13-12-2012 o 16:53
przebieg temat rzeka w rodzinie smiga lancia od nowosci ma 2 lata i 15 kkm roznie bywa. Ale faktem jest ze cena niska a to daje do myslenia.
Ja na przebieg zbytnio nie patrze, dla mnie ważne jest aby auto miało bardzo dobry stan wizualny i techniczny(no z tym to wiadomo coś tam zawsze do wymiany jest)
A co do tej ceny to Panowie bez przesady 27.500 za 2006r myśle że jest w sam raz.
Półtora roku temu kupiłem 159 czarnego sedana z 2006r 150koni za 30tyś i wszystko z nią było OKEJ. A że auta wiadomo (a w szczególności Alfa) tanieją to nie mam zamiaru wydać za ten rok więcej niż te 28tyś, no chyba że rocznikowo będzie młodsza
Problem tylko w tym, że obecnie samochody z Niemiec należą do najdroższych. Nie bez powodu większość handlarzy sprowadza samochody z Belgii, Włoch, czy Francji.
Wejdź sobie na mobile.de i wpisz dane podobnego auta, okaże się, że najtańsze Alfy z Niemiec są.... w Gnieźnie![]()
Pozdrawiam
Jednak dla mnie cena jest za niska i to by mnie zastanawiało. Według mnie cena tak wyposażonego auta powinna oscylować około 35 - 38 tyś. I nie piszcie ze AR szybko traci na wartości. Bo akurat dobre 159 w Niemczech trzyma cenę. porównajcie ceny 159 do passata.