Witam forumowiczów, strasznie mnie denerwuje kolor mojego podszybia, mam do was pytanie czy może znacie jakiś preparat do plasiku, który by nadał mu czarny w miare trwały kolor ? Z góry dzięki za odpowiedz
Witam forumowiczów, strasznie mnie denerwuje kolor mojego podszybia, mam do was pytanie czy może znacie jakiś preparat do plasiku, który by nadał mu czarny w miare trwały kolor ? Z góry dzięki za odpowiedz
sa specjalne lakiery do plastiku bodajże boll - czarny mat
Tylko profesjonalne kosmetyki dają długotrwały efekt. Ja też miałem siwy kolor podszybia, lusterek, tylnych klamek... kolega załatwił mi taki specjalny żel. Środek rewelacyjny - wystarczyło raz tym zrobić i kolory odżyły, deszcz , myjnia nie groźna. Tylko zapomniałem jak się nazywaMam w samochodzie, jak zejdę na dół to dam znać.
U mnie też podszybie jest bardziej siwe niż czarne. Trzeba będzie zregenerowaćŚwietny poradnik Qki
Ja proponuję umyć, spryskać PLAKiem i zostawić na dłuższy czas - na noc, czy cUś.
A jak nie, to SONAX - czernidło do plastików z gąbką i hejaaaaaaaa (trzeba tylko uważać na inne elementy, bo ciężko to dziadostwo później zmyć)
Ale się temat rozwinął... ten środek, o którym wspominałem wcześniej to PRB SPECIAL. 60 zł,ale jest mega wydajny, mam go od ponad pół roku, a nawet jednej czwartej nie zużyłem. Tutaj reszta środków tego producenta www.conceptchemicals.com
Sie wypróbuje tego Sonax'a jak się ociepliPodszybie i tak muszę zrzucić, bo muszę ogarnąć uszczelkę podszybia
![]()