Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: AR 159 Proszowice

Użytkownik Rowerzysta Avatar Pitbullek
    Auto
    AR 159

Domyślnie AR 159 Proszowice

Witem,
    Zainteresowałem się tym ogłoszeniem:
    http://patola.otomoto.pl/alfa-romeo-...C27348664.html

W trakcie rozmowy ze sprzedającym zapytałem w jaki sposób sprzedaje auto, odpowiedział że nie wie Następnie powiedział że jeśli jestem zainteresowany to w tej cenie jest 2700zł vatu i więcej przez tel, nie powie a a ja powinienem wiedzieć o co chodzi.

Ktoś mi wytłumaczy o co biega?

Pozdro

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Pitbullek Zobacz post
    Witem,
    Zainteresowałem się tym ogłoszeniem:
    http://patola.otomoto.pl/alfa-romeo-...C27348664.html

W trakcie rozmowy ze sprzedającym zapytałem w jaki sposób sprzedaje auto, odpowiedział że nie wie Następnie powiedział że jeśli jestem zainteresowany to w tej cenie jest 2700zł vatu i więcej przez tel, nie powie a a ja powinienem wiedzieć o co chodzi.

Ktoś mi wytłumaczy o co biega?

Pozdro
    Nie
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Rowerzysta Avatar Pitbullek
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Coś mi tu śmierdzi jakimś oszustwem...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tradelux
    Auto
    Brera

Domyślnie

Niby poduszki cała, a kurtyna sobie wisi
    Proszowice - hahaha
    ---
    Bezwypadkowe auta na zamówienie. | Ogłoszenia: trade-lux.otomoto.pl
    Części eksploatacyjne do grupy FIAT/PSA

Piotr83
    Gość

Domyślnie

według mnie gosc chce wystawic fakture na 14440 brutto a pozostalą część bez fakturki pod stołem stad o tym vacie 2700 wspomniał.

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Piotr83 Zobacz post
    według mnie gosc chce wystawic fakture na 14440 brutto a pozostalą część bez fakturki pod stołem stad o tym vacie 2700 wspomniał.
    I Pan wygrywa główną nagrodę w konkursie.
    Teraz pytanie trudniejsze - ktoś kupi taką 159-kę, naprawi metodą "tanio i dobrze" - a po pół roku będzie miał przykrą niespodziankę w postaci np. szkody całkowitej z tytułu OC sprawcy, bo ktoś mu nagle wyjedzie przed maskę. Co w 90% przypadków zrobi ubezpieczyciel?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    jest: 159 sw 1.9 jtdm 8v by TTC ( 170ps@ 358NM ) HIGH, były: 156 SW V6, 156 SW 2.0 TS

Domyślnie

Wypłaci mu grosze ubezpieczyciel, albo też i nic... proste. No cóż- chyba bym nie kupił auta nigdy w Proszowicach ( widziałem tam kilku kowali... ), a na pewno nigdy na takich zasadach.

Piotr83
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    I Pan wygrywa główną nagrodę w konkursie.
    Teraz pytanie trudniejsze - ktoś kupi taką 159-kę, naprawi metodą "tanio i dobrze" - a po pół roku będzie miał przykrą niespodziankę w postaci np. szkody całkowitej z tytułu OC sprawcy, bo ktoś mu nagle wyjedzie przed maskę. Co w 90% przypadków zrobi ubezpieczyciel?
    Ubezpieczyciel weźmie pod uwage wartość rynkowa samochodu bo i od takiej płaci składke właściciel auta. Szkoda całkowita to jest najgorsza złodziejka miałem tak z prawie nowa mazda cx-7 po wypadku ubezpieczyciel wycenił szkody powstałe na 70% wartosci auta wiec uznał szkode całkowita, zostałem z wrakiem i musiałem dopłacić 20 tysiecy do banku zeby zamknąc kredyt jeszcze do tego auto bylo na firme i oddali wartosc netto a jak kupiłem to faktura byla na nizsza kwote jak w przypadku własnie tej alfy to jakies grosze odliczylem. To jest własnie bzdura mozesz odliczyc 60% Vatu ale nie wiecej niz 6000 ale przy wypłacaniu odszkodowania cały Vat w plecy.

Co do wypłaty odszkodowania miałem taką niemiłą sytuacje, iż skubneli mi bardzo drogie auto. Walczylem wpierw z policja samochodowa bo na siłe chcieli udowodnić moją role w kradziezy auta a potem dwa lata z warta, w sadzie poslzismy na ugode i oddali pieniązki i połowe odsetek. Dzis bym walczyl o cale odsetki i rekompensate ale czlowiek uczy sie na bledach. Ale do rzeczy. Przy wycenie auta do ubezpieczenia biora pod uwage wartosc rynkowa auta, oczywiscie wycenia sie według pewnych kryteriów wyposazenie, udokumentowany przebieg, kraj pochodzenia i tak samo jest w przypadku szkody. Takze nie wazne za ile auto kupisz wazne jaka jest wartosc rynkowa auta.

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Piotr83 Zobacz post
    Ubezpieczyciel weźmie pod uwage wartość rynkowa samochodu bo i od takiej płaci składke właściciel auta. Szkoda całkowita to jest najgorsza złodziejka miałem tak z prawie nowa mazda cx-7 po wypadku ubezpieczyciel wycenił szkody powstałe na 70% wartosci auta wiec uznał szkode całkowita, zostałem z wrakiem i musiałem dopłacić 20 tysiecy do banku zeby zamknąc kredyt jeszcze do tego auto bylo na firme i oddali wartosc netto a jak kupiłem to faktura byla na nizsza kwote jak w przypadku własnie tej alfy to jakies grosze odliczylem. To jest własnie bzdura mozesz odliczyc 60% Vatu ale nie wiecej niz 6000 ale przy wypłacaniu odszkodowania cały Vat w plecy.
    A ja mówię o szkodzie z tytułu OC. Ubezpieczyciel poprosi np. o fakturę zakupu samochodu, tam będzie 14400 PLN i na tyle wycenią całe auto... Wrak powiedzmy na 8000 PLN i dostaniesz 6400 do ręki. Potem zostaje sprawa w sądzie - bez faktur za naprawę pojazdu (po zakupie) będzie ciężko to wygrać.

Piotr83
    Gość

Domyślnie

a co w przypadku gdybys mial fakture na 40 tysiecy??

UJbezpieczyciel bierze pod uwage wycene rzeczoznawców !!!

Poza tym miałem sytuacje w sumie identyczna tylko ze byla z ac. Mazde kupiłem za 85 k a fv byla na 47 brutto. Przy rozliczeniu nikt sie o fv nie pytał tym bardziej ze mineło chwile czasu od zakupu auta.