Witam. problem jak w temacie dzisiaj już w sumie trzeci raz podczas użytkowania mojej alfy przeskoczył mi rozrząd w sumie już się przyzwyczaiłem regularnie co pół roku czasami dłużej dotyka mnie ta przypadłość. Ale nie ważne doszedłem do wprawy w jego ustawianiu moje pytanie jest następujące - co może być tego przyczyną. Przeskakuje tylko i wyłącznie podczas odpalania (dodam że odpalam zawsze na wybitym biegu sprzęgło w podłogę) objawia się to tym, że auto zaczyna szarpać przy rozruchu i zaczyna dziwne odgłosy wydawać. Potem już odpala normalnie ale słychać głośniejszy klekot - tzn silnik chodzi normalnie tylko głośno chodzi jak traktor. I teraz nie wiem rozrząd wymieniałem jakieś 1,5 roku temu albo 2 lata nowe części ina i skf obstawiałem rolki ale są w dobrym stanie ostatnio przed urlopem jak mi przeskoczył to sprawdzałem 5 razy zanim założyłem pasek czy nie ma luzów czy się nie przycierają łożyska itp itd. I niestety ciągle ta przypadłość powraca. Pasek też jest dobry nie postrzępiony ząbki całe. Ni wiem już po prostu jak temu zapobiec. Może ktoś z was walczył z podobną przypadłościąi może coś mi podpowie