Może mi ktoś opisać zasadę działania nagrzewnicy dodatkowej czyli webasta w 2,4JTD.
Słyszałem że włącza sie poniżej 5 stopni a takiej temperatury jak kupiłem auto jeszcze nie było.
Może mi ktoś opisać zasadę działania nagrzewnicy dodatkowej czyli webasta w 2,4JTD.
Słyszałem że włącza sie poniżej 5 stopni a takiej temperatury jak kupiłem auto jeszcze nie było.
A instrukcji to nie łaska przeczytać????
Alfa 33 Permanent 4
Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
Alfa 33 1,4 imola ---- Była
Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm
lejek20, Mam pytanie a jak stwierdzić , że ja coś takiego mam , tą nagrzewnicę dodatkową?
Na wewnętrznej stronie maski powinieneś mieć naklejkę z logo webasto i parametrami, następnie jak spojrzysz z tyłu za silnik na dole jest taka prostokątna skrzynka do której dochodzą przewody wodne a jak zajrzysz pod spód auta zobaczysz cieniutką rurkę z takim małym tłumiczkiem wychodzące z tej skrzynki i biegnące mniej więcej do połowy auta.
Alfa 33 Permanent 4
Wstaję dziś o godz 6:00 na ICS temperatura +2 odpalam auto i WEBASTO nie działa.Czy gdzieś się powinno załączać to webasto czy jest automatyczne.
A skąd wiesz ze nie działa ??? ono jest automatyczne i pomaga tylko w szybszym nagrzaniu silnika nie oczekuj że od razu w kabinie będzie ci leciało ciepło.
Alfa 33 Permanent 4