No wiec tak jak w tytule... Wymienilem oleuj, filtr powietrza, i z 5l/100 Alfa wyszla mi 6,9/100... i co z tym moze byc?? mozna jakos sprawdzic przeplywomierz? czy to wgl on? pozdrawiam
No wiec tak jak w tytule... Wymienilem oleuj, filtr powietrza, i z 5l/100 Alfa wyszla mi 6,9/100... i co z tym moze byc?? mozna jakos sprawdzic przeplywomierz? czy to wgl on? pozdrawiam
a nie uszkodziłeś go przy wymianie?
trzeba zlogować
A kabelek od przeplywki podlaczyles prawidlowo? Moze cos zle zlozyles i masz nieszczelny dolot?
NA MÓJ GUST TO Z POMIARAMI PALIWA MAŻ COŚ ZAFAŁSZOWANE,jakoś nie wierze w te 5 l/100 ( w jakich warunkach to uzyskałeś) natomiast 6,9 jest jak najbardziej realne
A może stary filtr był bardzo zabity i alfa jeździła na bezdechu
Dokładnie 5 litrów w zimę to tylko w trasie przy stałej prędkości. Możesz odpiąć przepływomierz i zobaczyć co się będzie działo. Powinno spalanie wzrosnąć po odpięciu. Ale zacznij od sprawdzenia szczelności.
A znowu u mnie w 1.9 8V 105km po odpięciu przepływki auto przestało kopcić, nabrało werwy i zaczęło więcej palić. To w takim razie najbezpieczniej zrobić logi![]()
chyba jest zalozony poprawnie, mechanik to robil;p
poza tym spalanie normalne wychodzi mi kolo 5.4/100 nawet teraz w zime, raz przekroczylo 7/100 ale to byla jazda oporowa
Ostatnio edytowane przez kiniek93 ; 16-01-2013 o 17:03
Ona nie pali tylko wącha ON!