Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: kluczyk z trzema guzikami i diodą pytanie

hajmon7
    Gość

Domyślnie kluczyk z trzema guzikami i diodą pytanie

witam
    mam popsuty kluczyk z guzikami i usilnie próbuje jakoś to naprawić (irytuje mnie otwieranie bagażnika) wiec
    mam takie proste 2 pytania:
    1)czy sprawny kluczyk z 3ma przyciskami i diodą zapala tą diodę gdy wciska się dowolny z guzików? ( potrzebuje takiej informacji żeby zadać pytanie sprzedającym czy elektronika w kluczyku jest sprawna)
    2) czy przekładając sprawną elektronikę do mojego kluczyka z moim grotem i pastylką immo można to jakoś skonfigurować z moją alfą? np programem fiatEcuScan ?

z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi i sugestie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Sebek2442
    Mieszka w
    Mistrzewice
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

1. TAK
    2. ale jak przełożysz wszystko z Twojego kluczyka(starego) to nic nie musisz robić masz stare graty w nowym etui i tyle ale jeśli chcesz dodać 2 kluczyk i imo to sam tego nie zrobisz i nie będzie to tanie
    chyba że chcesz tylko centralkę zaprogramować to już będzie mniejszy problem ale dalej tego sam chyba nie zrobisz
    Ostatnio edytowane przez Sebek2442 ; 18-01-2013 o 21:29

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Z tego co wiem to pilot możesz zaprogramować, ale do tego potrzebujesz wszystkie klucze które mają działać i pewnie kartę kodową. Większy problem jest z pastylką immobilajzera, ale Ty tego nie musisz kodować, bo przekładasz już zaprogramowaną.

Zanim jednak zaczniesz zabawę, poczekaj na kogoś kompetentnego, kto na 100% potwierdzi i nawet napisze krok po kroku jak tego dokonać.

hajmon7
    Gość

Domyślnie

dzieki za odpowiedz
    kartę kodową mam, wszystkie kluczyki jakie chce dodać też, problem tylko ze znalezieniem innego kluczyka ze sprawną elektroniką. na allegro zadalem 10 ludziom pytanie czy jest sprawny i żaden nawet nie odpisał :/
    Widziałem w FiatECUScan taką opcję do dodawania kluczyka , najpierw pyta o kod z tej karty kodowej, pewnie tam sie to robi