Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Zamarza imobilaizer

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 159 1.9 8v

Domyślnie Zamarza imobilaizer

Witam wszystkich bardzo serdecznie! Mam następujący problem alfa 159 1.9 8v disel po zamknięci samochodu pilotem,po ponownym otwarciu samochud nie zapala słychać że nie pracuje pompa.Po podgrzaniu auta olejakiem wszystko wraca do normy i odpala.Gdy auto stoi otwarte problem nie występuje. Proszę o rade gdzie znajdę imobilaizer i czy ktoś miał podobny problem i się z nim uporał. Za odpowiedzi serdecznie dziękuje i pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 159 1.9 8v

Domyślnie

nikt nie pomoże???

UniqueSilver
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał CezarCLK Zobacz post
    Witam wszystkich bardzo serdecznie! Mam następujący problem alfa 159 1.9 8v disel po zamknięci samochodu pilotem,po ponownym otwarciu samochud nie zapala słychać że nie pracuje pompa.Po podgrzaniu auta olejakiem wszystko wraca do normy i odpala.Gdy auto stoi otwarte problem nie występuje. Proszę o rade gdzie znajdę imobilaizer i czy ktoś miał podobny problem i się z nim uporał. Za odpowiedzi serdecznie dziękuje i pozdrawiam
    Sądzę, że warto się udać do ASO i to od ręki zdiagnozować. AR 159 to nie lanos albo maluch, lepiej samemu nie grzebać w tym komputerze na kołach, a jeśli Ty nie możesz znaleźć immobilisera (fabrycznego, no nie?) to lepiej się tego nie dotykaj. "Samochud" mocno kłuje w oczy

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 159 1.9 8v

Domyślnie

imobilaizer znaleziony kostki sprawdzone i nic diagnoza błędu na kompie to B 1001 B 1005 jakieś sugestie alfa to nie statek kosmiczny. jak jest zimno nie załącza pompy jaka historia. czekam dalej piszczie panowie co to za błędy.Miałem już komputer na kołach e65 cl500 alfie do nich daleko jeśli chodzi o komp... haha wszystko szwankuje zimom parktronik pompy paliwa wspomagania abs też zaskrzypi ale autko ok prowadzenie zaje fajne tylko nie odpala ale to drobnostki hehehe

roney
    Gość

Domyślnie

Witaj
    Mam podobny problem w 147jtd po lifcie
    Gdy jest mróz auto nie odpala, silnik kreci. Ewidentnie odcięty jest immobiliser. Nie zapala się licznik, a jeśli się zapali to wyskakuje ze immobiliser zablokowany.
    Zauważył jednak ciekawą rzecz, raz z nerwów, że nie odpalił uderzyłem w kierownicę i w wyniku tego (jak sądze drgań jakie się przeniosły na auto) "zapalił" się licznik, świece żarowe i mogłem odpalić auto. Ostatnio na mrozach tylko tak odpalam (a raczej żona bo to jej samochód) auto. Gdy się zagrzeje w środku pali normalnie.
    Czyżby coś zamarzało w aucie?

Pozdrawiam.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 159 1.9 8v

Domyślnie

dzieki za odpowiedz sprawdze hehe pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 159 1.9 8v

Domyślnie

gdzie znajdę czujnik uderzeniowy i przekaźnik pompy paliwa pozdrawiam i pytanie ma ktoś elearn do wysłania

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 159 1.9 8v

Domyślnie

Problem został rozwiązany okazało sie ze Za skrzynka bezpiecznikow w kokpicie pod kierownica coś nie laczylo. Zostało wykonane obejście i wszystko wróciło do normy. Wiec nie była to wina imo. Może kiedyś komuś Pomorze . Pozdrawiam

- - - Updated - - -

Tak apropo w aso komputer nie wykazywał żadnych usterek rozlorzyli ręce