Witam, potrzebuję porady jakie zakupic nowe kable zapłonowe i świece do alfy romeo 33 1.7 8v boxer i gdzie takie mogę dostać? z góry dzięki
Witam, potrzebuję porady jakie zakupic nowe kable zapłonowe i świece do alfy romeo 33 1.7 8v boxer i gdzie takie mogę dostać? z góry dzięki
Ostatnio edytowane przez fiergloo ; 27-01-2013 o 10:23
Po pierwsze nie ten dział.
Po drugie mógłbyś jeszcze podać kod silnika.
Możliwe, że przewody takie:
http://www.e-ngk.pl/rcar914-przewody...307-p-450.html
A świece takie:
http://www.e-ngk.pl/pfr6b-swieca-pla...500-p-341.html
sprawdziłem cewke zapłonową,przepływke wymieniłem świece ,filtr paliwa,filtr powietrza mam zamiar wyminić jeszcze kable ale trudno o dostępność do tego modelu.Auto pali bez problemów i ma dobre obroty jak jest zimny jednak jak jade i dodaje gazu jest taki jak by nie miał mocy szarpie nim,strzela z wydechu i głośno chodzi,obroty spadaja i rosną.co to moze byc pomózcie...
miara89, napisz od razu jaką masz wersję(rocznik? rozdzielacz zapłonu mechaniczny, czy podwójna cewka?). Jeśli masz sondę to można ją szybko wyeliminować - odepnij wtyczkę, zresetuj kompa i sprawdź wtedy. Co do przewodów WN, to nie tak dawno można było spokojnie kupić np. Janmory, ale nie wiem czy do Ciebie pasują.
orginalnie to był silnik 1.4 ale aktualnie jest 1.7 8v i taka kupiłem.silnik jest z 1991 roku z podwojna cewka(modół i cewka z ktorej wychodzi przewod zapłonowy na kopułke)w silniku jest wszystko ok ale nie ma mocy czasem jak dodaje gazu i wtedy głosno chodzi,wydaje mi sie ze to moze byc wina komputera jednak nie jestem pewny.tyle ile wiem i potrafi to zrobiłem jednak nie wiem co dalej...
Janmory sobie daruj.Do tego modelu muszą iść przewody z rdzeniem miedzianym dlatego są drogie.Jeśli silnik chodzi nie tak jak trzeba to zrób diagnostykę zamiast wymieniać w ciemno. Sprawdź błędy na kompie i kondycje silnika (sprężanie,ciśnienie smarowania).
NOE, ja mówiłem oczywiście o Janmorach z rdzeniem miedzianym, aczkolwiek ich cena może faktycznie okazać się niezbyt zaporowa.Przed ew. zakupem warto by zwykłym miernikiem pomierzyć opór przewodów - to już coś powie o ich stanie.
Co do usterki, to, jeśli raz jedzie dobrze, a za chwilę nie jedzie, to nie ma co szukać problemów w kompresji, czy smarowaniu, tylko najprędzej rzeczy typu: coś gdzieś nie styka, lewe powietrze, itp., choć opis usterki jest też niezbyt precyzyjny..![]()