Witam! Mam mały problem, a mianowicie podnosi mi się bagnet od sprawdzania stanu oleju silnikowego i nie wiem czemu. Unosi sie na jakieś 2 cm i chlapie mi olej na silnik. Co to może być? Czyżby odma silnika zamarzła? Co z tym zrobić? pozdrawiam
Witam! Mam mały problem, a mianowicie podnosi mi się bagnet od sprawdzania stanu oleju silnikowego i nie wiem czemu. Unosi sie na jakieś 2 cm i chlapie mi olej na silnik. Co to może być? Czyżby odma silnika zamarzła? Co z tym zrobić? pozdrawiam
na 100% odma zamarzła.
co z tym zrobić?
- - - Updated - - -
wystarczy auto wstawić do ciepłego garażu?
8v czy 16v ?
ciepły garaż raczej nie pomoże
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Kolego poszukaj tematów o zamarzniętej odmie (modny ostatnio temat) - trzeba ją zdemontować i oczyścić. I nie jeździj tak, bo stracisz olej z silnika i rozwalisz sobie turbinę
Ostatnio edytowane przez Maciek-156 ; 27-01-2013 o 18:13
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
miałem taki sam objaw i jak koloedzy piszą zapchana była odma (u mnie na odcinku separator-skrzynia korbowa), demontaż i czyszczenie załatwił sprawę...
Witam. Rozgrzałem auto i stało w ciepłym i wszystko wróciło do normy. Musiała lekko przymarznąć i dlatego puściło, ale na weekend planujemy z kumplem czyszczenie odmy. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam
- - - Updated - - -
Witam. 16v