Jak na zdjęciu może mi ktoś powiedzieć jak wygląda wymiana tej lampki od obrotomierza ?
Pozdrawiam.
![]()
Jak na zdjęciu może mi ktoś powiedzieć jak wygląda wymiana tej lampki od obrotomierza ?
Pozdrawiam.
![]()
Przypuszczam ze tak samo jak w liczniku/predkosciomierzu, odkrecasz srubke umiejscowiona u gory, jak przylozysz glowe do kierownicy i popatrzysz na obrotomierz od spodu to ja zobaczysz, wykrecasz, wyjmujesz plastik, ukaze sie obrotomierz w glebi, bez szybki zamocowany na 3 srubkach, wykrecasz i delkiatnie go wyjmujesz, odwracasz go tak abys widzial jego tyl i masz zaroweczki, ewentulanie zdejmujesz ta biala obudowe na zaczepach, trzeba delikatnie podwazyc plaskim srubokretem.
jezeli dobrze pamietam tam sa 3 zaroweczki. takie jak w podswietlaniu paliwka zegarka. wymiana bezproblemowa, od tylu przekrecasz i wyciagasz stara i wkladasz nowe. ale dziwne ze wszystkie naraz sie przepalily
tak wyglada :
http://www.fanta-team.org/galeria.php?gid=117
- - - Updated - - -
http://www.alfa156.pl/wymiana-podswietlenia-predkoscimierza-lub-obrotomierza/
Czy dobrze widzę że w liczniku są 3 żarówki? To pewnie w obrotomierzu też?
W obrotku są dwie. Trzecia żarówka w prędkościomierzu jest od podświetlenia wyświetlacza cyfrowego.
Dzieki wszystkim ! PIONTKA
Powiem wam ciekawostke, zeby was nikt nie naciagnal, bylem w sklepie elektroniczym po owe zaroweczki, nie mieli, ale za to zaprponowali mi ledowe, mocowanie to samo itp pasowala, 3zl szt, problem w tym ze led swieci "prosto", kierunkowo, z braku laku kupilem, wstawilem i efekt badziewny, jesli w predkosciomierzu zarowka jest mocowana mniej wiecej zalozmy w miejscu 180km/h to to miejece jest bardzo jasne za to np 140km/h jest juz ewidetnie ciemniejsze, takie jak przy zwyklej zaroweczce, po prostu nie kupujcie ledowych zamienikow, drozsze i gorszy efekt, mocniejsze ale tylko miejscowo ( da sie to naprawic ale szkoda zachodu, lepek leda jest sciety na plasko, kwadrat, wystarczy pilnik i spilowac kanty, oraz srodek na krzyz, tak jak wyglada lepek srubki na wkretak krzyzakowy)
Shenk ---> Wiem o tym i pewnie nie tylko ja. Miałem ledy w zegarach i tak szybko jak je zamontowałem tak je wymieniłem z powrotem na żarówki. Efekt był więcej niż badziewny.