robil juz ktos cos takiego??? moze zalozyc sprezyny od crosswagon-a, beda pasowaly do alfy sw z 2001r????
robil juz ktos cos takiego??? moze zalozyc sprezyny od crosswagon-a, beda pasowaly do alfy sw z 2001r????
jak w temacie ustawiasz się z czterema gośćmi z siłaczy (no szkoda że Pudzian skończył karierę w tej formacji ale chłopaki dadzą radę)każdy łapie za jeden róg i podnoszą.
Mam nadzieje że coś pomogłem pozdrawiam.
Da sie, ale nie opłaca sie. No chyba, że za dużo kasy masz. Już w moim Q4 SW z przodu sa wyższe o ok 1,5 cm zwrotnice, że o crosie nie wspomnę. Ale wtedy potrzebujesz jeszcze tarcze 330mm i zaciski Brembo. Zwrotnica dlatego jest dłuższa, bo górny wahacz jest za krótki.
no to fakt spore koszty za tym ida....
Jeżeli chodzi o tył to wystarczy włożyć sprężyny polskiego producenta (które przypadkiem mam na zbyciu w dobrej cenie) i stoi jak terenówka.
Tylko po podniesieniu trzeba ustawiać całą geometrię tyłu, a auto będzie stało jakby U-Boot gotowy do zanurzenia, jeżeli nie podniesiesz również przodu.![]()
sprawdz czy nie masz sprezyn od sedana sa o jeden zwoj krotsze
Ale to też dobre.. ostatnio zmieniałem u siory w golfie sprężyny oryginalne golfowskie na sprężyny z octavi. O 2 zwoje mniej i o 2cm krótsze, a mimo to auto stoi wyżej. W golfie jest dosyć nisko osadzony silnik i miska olejowa lubi zbadać podłożeTo tak odnośnie charakterystyki sprężyn.
W alfie z tyłem nie ma większego problemu. Problem zaczyna się z przodu jezeli chcemy podnieść auto.
Ostatnio edytowane przez Złoty ; 11-02-2013 o 00:26
O fajnie, że się temat pojawił.
Powiedzmy, że tył mamy wstępnie omówiony.
Co koledzy proponujecie w takim razie żeby podnieść przód, mam 2,4 JTD i miska już kiedyś oberwała, nie chcę mieć kolejnego spotkania z podłożem. Jakie sprężyny zagwarantują podniesienie auta. Obecnie mam coś modzonego po poprzednim właścicielu, obniża ok 35 mm. Chciałbym jednak wrócić do serii żeby spokojnie połykać kilometry na naszych dziurawych drogach.