Cześć, macie może pomysł co jest na rzeczy - przy dodaniu gazu i wciśniętym sprzęgle coś turkota powyżej 1500 obrotów. Bez sprzęgła, na biegu lub na luzie, tego dźwięku nie ma. ?
Silnik 2.0jtdm, przebieg 140kkm.
Cześć, macie może pomysł co jest na rzeczy - przy dodaniu gazu i wciśniętym sprzęgle coś turkota powyżej 1500 obrotów. Bez sprzęgła, na biegu lub na luzie, tego dźwięku nie ma. ?
Silnik 2.0jtdm, przebieg 140kkm.
Sprzegło, dwumasa, poduchy silnika i pol zawieszenia do wymiany![]()
Może spróbuj nagrać to telefonem i wrzucić.
Jakie pytanie tak odpowiedz, mielismy juz stukanie, klekotanie a teraz turkotanie i dalej nie dociera do coponiktórych ( w tym Ciebie) ze zeby dostac dokładna odpowiedz/sugestie co sie dzieje trzeba dobrze opisac problem, a jeśli to jest problem z hałasem to nagrac filmik. Jak do cholery mozna opisac TURKOTANIE????![]()
Zgoda, ale w tym przypadku akurat jest dość istotny szczegół - "turkota" tylko gdy sprzęgło jest na dole i z dodanym gazem. Nie "turkota" zawsze, albo nie "turkota" tylko w nocy jak deszcz pada itp. - sądziłem, że już na tej podstawie można wysnuć jakiś wniosek (że np. sprzęgło pada). Ok spróbuję nagrać - dodam, że to takie "głuche" "terkotanie"- nie wiem jak telefon to zbierze.
EDIT:
kicha.. na nagraniu ten stukot ginie przy łomocie silnika. Chciałem zaleczyć ew. usterkę w zalążku, ale albo poczekamy aż zacznie walić głośniej albo zniknie. Tak to jest jak się dźwięk, którego wcześniej nie było pojawia w aucie - człowiek w nerwach. Trzeba będzie zastosować metodę mojego teścia na dziwne dźwięki z auta - włączyć radioJeśli ktoś ma mimo wszystko jakąś sugestię to serdeczne dzięki.
Ostatnio edytowane przez garret ; 20-02-2013 o 17:18