Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Alfa Romeo Gt prosba o ocene

Użytkownik Maniak resoraków Avatar lisek10
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    156 2.4 20V

Domyślnie Alfa Romeo Gt prosba o ocene

Witam

Z gory przepraszam ale nie wiem czy w dobrym temacie zalozylem ale chyba za kare usuneli mi stare konto za przesiadke ze 156 do mondeo tdci
    Ale do sprawy poszukuje Alfy Gt znalazlem jedna mzoe juz ja ktos ogladam i jest w stanie powiedziec co nieco o niej

http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-bertone-C27889084.html

Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar BREITLING
    Mieszka w
    GPU/GSP
    Auto
    GranTurismo JTDm, ML V8 by AMG

Domyślnie

Cena rewelacyjna, auto z 2006 ale jeszcze przed lift. Chwile wisi na allegro. Data rejestracji to 10/2012, w tym czasie sprzedający zrobił serwis, wymienił łożyska, sprzęgło, amortyzatory, wahacze włożył w nią 6 tys. i po 4 mc (zakładam ,że tyle wisi na allegro )stwierdził,że chce brere. Więcej takich ludzi którzy reanimują auto i sprzedają po okazyjnej cenie. Zaraz pojawi się pewnie brera za 30 tys. i po gruntownym serwisie na ori częściach

Użytkownik Romeo Avatar Iwan87
    Auto
    GT 1.9 JTD 150 KM Distinctive

Domyślnie

w dodatku jaka tam full wersja jak nie ma ksenonów
    Inną kwestią jest to, że kompletny serwis obejmujący wymianę wszystkich płynów, filtrów, łożysk, amorków i zawieszenia ciężko ogarnąć za 6 tysi

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mushroom
    Mieszka w
    Wroclaw
    Auto
    Alfa Romeo GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Iwan87 Zobacz post
    w dodatku jaka tam full wersja jak nie ma ksenonów
    Inną kwestią jest to, że kompletny serwis obejmujący wymianę wszystkich płynów, filtrów, łożysk, amorków i zawieszenia ciężko ogarnąć za 6 tysi
    Zgadzam sie, za 6 tys tego nie ogarniesz. Ja wymienialem ostatnio pare gratow i nie bylotego duzp a wyszlo ponad 5 tys..

Nielot
    Gość

Domyślnie

przedlift??? to gt przechodziła jakiś lift?? pytam bo pierwsze słyszę o tym chyba że masz na myśli dokładki chromowane i lusterka chrom?? wyposażenie jakieś dodatkowe??

- - - Updated - - -

pytanie to kierowałem do BREITLING. z ciekawości pytam;D

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Cytat Napisał BREITLING Zobacz post
    Cena rewelacyjna, auto z 2006 ale jeszcze przed lift
    a GT wychodziła po lifcie?

Mieszka w
    GPU/GSP
    Auto

Domyślnie

No był, w 2006 roku. Może nie był tak oczywisty jak w 147/156.
    Wizualnie na zewnątrz : wspomniane listwy chromowane, inny wydech, w niektórych krajach większe lusterka wsteczne.
    Wnętrze: Wyłącznik ASR oraz otwieranie wlewu paliwa powędrowały na panel na którym jest regulacja świateł, doszedł tam również przycisk komputera, inna lampka sufitowa, chromowane obwódki głośników wysoko tonowych, ręczny obszyty skórą, inny rodzaj skóra na fotelach, zegary, gałka zmiany biegów w jtd, ciemny grafit na konsoli środkowej, nowe opcje takie jak zestaw głośnomówiący, blue and me.
    Nowe pakiety: Q2, Bl II i III, QV.
    Mechanicznie: jtd 170hp, doszedł silnik 1,8 144hp, DPF.

Przed lift:

Po lift:

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Krk
    Auto
    była:GT Q2 1.9, Mito 1.4TB Jest:KIA Sportage XL AWD AT 2.0 CRDi, Honda HRV 1.5 i-VTEC CVT Executive

Domyślnie

Cytat Napisał BREITLING Zobacz post
    No był, w 2006 roku. Może nie był tak oczywisty jak w 147/156.
    Wizualnie na zewnątrz : wspomniane listwy chromowane, inny wydech, w niektórych krajach większe lusterka wsteczne.
    Wnętrze: Wyłącznik ASR oraz otwieranie wlewu paliwa powędrowały na panel na którym jest regulacja świateł, doszedł tam również przycisk komputera, inna lampka sufitowa, chromowane obwódki głośników wysoko tonowych, ręczny obszyty skórą, inny rodzaj skóra na fotelach, zegary, gałka zmiany biegów w jtd, ciemny grafit na konsoli środkowej, nowe opcje takie jak zestaw głośnomówiący, blue and me.
    Nowe pakiety: Q2, Bl II i III, QV.
    Mechanicznie: jtd 170hp, doszedł silnik 1,8 144hp, DPF.
    Szanowny kolego.. ja już jak słysze o lifcie to normalnie mnie strzela... zdjęcie "po lifcie" środka wygląda jak alfa mojego kolegi z 2005 roku.. seryjna jak już pytasz, nie jedną taką widziałem, zalenie od koloru nadwozia.. silniki a i owszem wprowadzili, ale nie przez jakiś "lift".. pomniejsze zmiany były cały czas wprowadzane bieżąco po roku.. zmiana zegarów i umiejscowienia przycisku była wywołana liftem 147 z któŽej to brali podzespoły, taka oto oszczędność.. pakiety wprowadzili prawda, ale co to za lift niby? nawet alfa nigdy tak tego nie nazwała.. listewki z przodu też.. kurcze troszkę chromu do kratki.. panel asr-u i klapki paliwa, jak z zegarami ze 147.. ręczny obszyty skórą był wcześniej i to z taką fajną opaską aluminiową co później zlikwidowali.. skóry zmienione na ekoskórę.. (oszczędności trochę wina Unii Europejskiej)... itd itd.. reszta typu blue&me to zasługa wprowadzania ogólnie w fiacie, po drodze "wpizdu" drobiazgów typu gałki mieszki itd było zmienianych (popatrz sobie w eperze na listę zmian), żebym nie przegapił DPF i nowy silnik co to za lift? poprostu dorzucony do gamy a CF3 zmieniony na CF4 bo poprostu fiat przerzucał produkcję.. DPF.. wymóg uni.. w skrócie, żadnego liftu nigdy nie było, tylko pomniejsze zmiany spowodowane zmianą technologi czy też wymogami albo oszczędnościami.. lift to był 156 czy 147.. a tu jak to słyszę to się krew normalnie we mnie gotuje.. głupio użyłem kiedyś na ASO stwierdzenia do "po liftingowej wersji" i już więcej tego durnego błędu nie popełnię, jakoś nie lubię jak się ze mnie śmieją..

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

No właśnie ja też bym tego nie nazwał liftem. Dla mnie lifting to coś co jest obserwowalne w 147, 156 czy odbijając w stronę innych marek w Peugeocie 307 CC. Coś co zmienia wyraźnie wizerunek, ale nawet część konstrukcji auta. Te zmiany o których mówisz to, moim zdaniem, nie lifting samochodu a wprowadzenie innych detali. Zwłaszcza, że nie zostały one wszystkie zmienione i wprowadzone w jednym okresie, a na przełomie kilku lat

Mieszka w
    GPU/GSP
    Auto

Domyślnie

Dobrze... więc żeby kolegę krew nie zalewała bo w pewnym wieku robi się to niebezpieczne, to od dziś na tym forum implikowanie elementów techniczno-stylistycznych w trakcie produkcji samochody nie będę nazywał już liftem, jesteście z tym ok? Ale musicie mi przyznać ,że wygląd po 2006 roku uległ jednak pewnym drobnym zmianom, nazwijmy to metamorfozą GT...