Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Schemat komputera? :)

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar rodik
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Alfa Romeo 166 2,4jtd 2003r.

Lightbulb Schemat komputera? :)

Witam.

Mam taki problemik. Zbliża się wiosna więc będę miał troszkę więcej czasu na grzebaniu przy autku Pewnego razu jakaś kuna czy coś przegryzła mi kabelki pod maską ale po przekręceniu kluczyka komp zauważył błąd i od tego czasu pali mi się kontrolka "marchewa". Kabelki naprawione, ale błąd się świeci.

Chciałem go skasować ale mam problem z podpięciem się gdyż przez 3-pin w komorze silnika nie widzi kompa. Prawdopodobnie coś z połączeniem (3-pin -> sterownik komputera) więc pewnie kable. Bez problemu podpinam się pod ABS, poduchy(inne 3-pin'owe wtyki). W Alfie brata bez problemu podpinamy się pod kompa(więc komputer, program i kabel jest ok).

Więc pozostaje mi znaleźć komputer(chyba pod nogami pasażera w przodzie) i bezpośrednio wpiąć się do niego żeby móc skasować błędy. Tylko pasowałby schemat żeby wiedzieć w które piny się wpiąć. Niestety szukałem i nic nie znalazłem ;/

Pozdrawiam.
    Była: Alfa Romeo 146 1.6/103KM Boxer 95r, Alfa Romeo 146 2.0/155KM Ti 99r.
    Jest: Alfa Romeo 166 2,4jtd/150KM 2003r.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Zassij z neta program Autodata, tam jest schemat, chyba że na forum znajdziesz, do 155 jest więc pewnie i do 145/6 się znajdzie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał rodik Zobacz post
    Witam.

Mam taki problemik. Zbliża się wiosna więc będę miał troszkę więcej czasu na grzebaniu przy autku Pewnego razu jakaś kuna czy coś przegryzła mi kabelki pod maską ale po przekręceniu kluczyka komp zauważył błąd i od tego czasu pali mi się kontrolka "marchewa". Kabelki naprawione, ale błąd się świeci.

Chciałem go skasować ale mam problem z podpięciem się gdyż przez 3-pin w komorze silnika nie widzi kompa. Prawdopodobnie coś z połączeniem (3-pin -> sterownik komputera) więc pewnie kable. Bez problemu podpinam się pod ABS, poduchy(inne 3-pin'owe wtyki). W Alfie brata bez problemu podpinamy się pod kompa(więc komputer, program i kabel jest ok).

Więc pozostaje mi znaleźć komputer(chyba pod nogami pasażera w przodzie) i bezpośrednio wpiąć się do niego żeby móc skasować błędy. Tylko pasowałby schemat żeby wiedzieć w które piny się wpiąć. Niestety szukałem i nic nie znalazłem ;/

Pozdrawiam.
    KierowniQ żółta kartka! Zamiast się do mnie odezwać to szukasz daleko. Dzwoń jutro po 17tej to załatwimy ten problem a przy okazji może się dasz byłą furą przejechać.