Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: pech czy miłosć??

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    nisko
    Auto
    alfa 156 2.0 TS

Domyślnie pech czy miłosć??

witam.
    moje przeżycia z bella są dziwne kupiłem ja 11 listopada 2011r. w Krakowie była piękna ale miała wadę pan co sprzedawał zalał olejem do skrzyni silnik i niebyło słychac panewki, wróciłem do domku 250km od Krakowa (Nisko woj. Podkarpackie) zadowolony bo to moje pierwsze autko i jeszcze dodam wymarzone 155KM (2.0 16v TS) ale wyjechałem z domku i tu nagle korba bokiem wyszła pytanie dlaczego?? No zadzwoniłem do sprzedającego wydarłem się facet kupił mi silnik zmieniłem silniczek zrobiłem 338km i znowu korba bokiem wyszła no nic zadzwoniłem do goscia od silnika wymienił silnik mi na inny no to znów wymieniłem przejechałem 368km i panewka się obrociła ale ze gwarancja miesięczna się skończyła to zrobiłem remont silnika 4300zł (kapitalka z azotowaniem), zadowolony wkoncu przekroczyłem magiczne 400km. Po przejechaniu równych 5000 km pompa wspomagania zapaliła się jak na szczęście obok straży pożarnej w stalowej woli przyczyną zapłonu był wyciek oleju wspomagania. ale w czasie jak jeździłem oszczędzałem silnik czyli zawsze po odpaleniu 5 min chodził na jałowych potem jazda do 3tys obrotów spokojna zawsze. Moje pytanie jest takie. Czy wam takie cos sprawiła bella? Przepraszam za zły temat jak coś. Dodam ze ona jest dla mnie wszystkim a dlaczego? Jestem Włochem

dodam ze tylko raz uderzyłem nią bo ktoś kradł drzewo i mu wyleciało a ja miałem na zegarku 200km/h wracając z janowa lubelskiego całe szczescie uszkodziłem tylko zderzak
    Ostatnio edytowane przez krzysiu955 ; 25-03-2013 o 23:02

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Pecha to ja mam do kobiet, do aut raczej szczescie. Ale w twoim przypadku kolego to masz prze... poza tym temat powinien znalezc sie w HP pozdro.
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Alfa i Omega Avatar xakner
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 156 SportWagon

Domyślnie

uszkodziłeś tylko zderzak waląc w kradzione "drewno" przy 200 ? To jakaś prowokacja z tymi korbami? sorry, ciężko mi uwierzyć .

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    nisko
    Auto
    alfa 156 2.0 TS

Domyślnie

wierze ciężko uwierzyć ale prawdziwe mam wszystkie rachunki moge wstawic

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Uważam, ze przerąbana sprawa. Nie chciałbym tego przechodzić osobiście. Ale jeśli nadal będziesz walczył i się nie poddawał, można swierdzić, że to prawdziwa miłość.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    nisko
    Auto
    alfa 156 2.0 TS

Domyślnie

raczej się nie poddam nawet powiem ze z nią wygram i ja jeszcze uturbie bo to moje marzenie

Użytkownik Embrion Avatar brutus
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 Twin Spark, Volvo XC90

Domyślnie

Bardzo tajemnicza ta Twoja 156 kolego Historia bardzo dziwna. Ja bym sprzedał to auto bo ono chce Ci powiedzieć, żebys nim nie jezdził.

Użytkownik Romeo Avatar konrad251
    Mieszka w
    Leżajsk / Dublin
    Auto
    166 - Była

Domyślnie

Uturbić TS??
    mało ambitny pomysł masz kolego
    To jest taki delikatny silnik ze do pałowania się nawet zbytnio nie nadaje... Pozatym mi go nawet szkoda pałować dlatego jeżdżę w miarę spokojnie
    bo szkoda silnika.. musisz na bierząco kontrolować poziom oleju w silniku bo TS pije olej!

A z tym silnikiem to naprawdę rewelacje jakieś masz ;/
    Ja Tez kupiłem ale 166 2.0TS zrobiłem ok 2500km i obróciło panewke ;/
    Teraz mam 2gi silnik oby był wytrzymalszy

A Tobie bezawaryjności

p.s zapraszam do Leżajska na spocik
    Daleko z niska nie masz