Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Temat: Opinia AR 159 SW 2,4 Kraków

yothoon
    Gość

Domyślnie Opinia AR 159 SW 2,4 Kraków

Witam,

Jestem na kupnie Belli ( 159 SW, Disel 2,4 2007+, bez automatu) i znalazłem taką sztukę :
    http://deft.otomoto.pl/alfa-romeo-15...C28237466.html

Czy ktoś wie coś więcej na temat tej konkretnej sztuki ?

Bardzo dziekuję za pomoc (i cierpliwość bo będe miał pewnie jeszcze pytania

Pozdrawiam
    yothoon (dżizas)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mar0s
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Jest to samochód Tomka (TOMEK_KRK), skontaktuj się z nim.

Jeśli chodzi o jego samochody, to na forum nie spotkałem się ze złą opinią ( a sporo osób ma tu auto od niego). Sam nabyłem swoją Alfę u chłopaków i mogę polecić ich usługi - jasno i przejrzyście.

Pozdrawiam
    202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT

Użytkownik Rowerzysta Avatar wlodeczek1
    Auto
    Jest Alfa 159 SW 2.4 2007 210 ps (była Alfa 156 SW 1.9 JTD 2004 r.)

Domyślnie

nie powiem, mi też wpadła w oko

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków-Dojazdów
    Auto
    alfa romeo 156 1.9 JTD CF 3 115 koni 2001

Domyślnie

no z ich autami też bywa różnie... kiedyś oglądałem srebrną 156 w 1.9 jtd i miała być bezwypadkowa a jak przyjechałem to lakier odchodził z drzwii, z tyłu w bagażniku plastiki porozkręcane i widać była naciągany pas tylni pod spodem, a jak przynieśli czujnik to sami zgłupieli (chyba wcześniej nie mierzyli) i się okazało,że przód przodu prawie cały samochód był już malowany i chyba miał dość mocnego dzwona, albo było totalnie poobijane.... także ja bym podchodził z rezerwą jak do wszystkich teraz... mocno i poważnie z głową oglądał bo nie mówię,że wszystkie auta tam takie mają , nie chce generalizować ani odstraszać...raczej zwiększyć czujność kupującego

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mar0s
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Sam fakt, że sami przynieśli czujnik i jak napisałeś: " a jak przynieśli czujnik to sami zgłupieli (chyba wcześniej nie mierzyli)"

Wnioskuje z tego, że nikt nie bajerował Cię nt. samochodu, próbując na siłę wcisnąć kit (jak robi 90% handlarzy w tym kraju). Skoro więc, pojechałeś, miałeś okazję zobaczyć, samochodu nie kupiłeś, to chyba dobrze ?

Pozdrawiam

202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków-Dojazdów
    Auto
    alfa romeo 156 1.9 JTD CF 3 115 koni 2001

Domyślnie

Ale mimo,że się okazało, że 70% auta było grubo malowane to z ceny nie chcieli zejść... W ogłoszeniu było wyraźnie napisane, że jest bezwypadkowa...drzwi się łuszczyły na pewno już od dawna. Chodzi mi o słowność, którą większość dzisiejszych handlarzy chyba już niestety zatraciła. W tym wszystkim chodzi mi tylko żeby gość, który będzie kupował auto był czujny i z głową je oglądał ( i nie mówię tu konkretnie o kupowaniu auta u tego sprzedawcy). Sprzedawca sobie zawsze poradzi, a kupujący który nierzadko zbiera na wymarzone auto kilka lat, już nie zawsze... Tak, dobrze, że jej nie kupiłem. Potem widziałem jeszcze ze 3 miesiące identyczne niezmienione ogłoszenie. Ale nie chce już pisać o tym i drążyć tematu.
    Także pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kandy
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS '08r

Domyślnie

Autko ma trochę niski przebieg jak na 6. letniego diesla, więc licznik mógł być kręcony...

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał don camillo Zobacz post
    Ale mimo,że się okazało, że 70% auta było grubo malowane to z ceny nie chcieli zejść... W ogłoszeniu było wyraźnie napisane, że jest bezwypadkowa...drzwi się łuszczyły na pewno już od dawna. Chodzi mi o słowność, którą większość dzisiejszych handlarzy chyba już niestety zatraciła. W tym wszystkim chodzi mi tylko żeby gość, który będzie kupował auto był czujny i z głową je oglądał ( i nie mówię tu konkretnie o kupowaniu auta u tego sprzedawcy). Sprzedawca sobie zawsze poradzi, a kupujący który nierzadko zbiera na wymarzone auto kilka lat, już nie zawsze... Tak, dobrze, że jej nie kupiłem. Potem widziałem jeszcze ze 3 miesiące identyczne niezmienione ogłoszenie. Ale nie chce już pisać o tym i drążyć tematu.
    Także pozdrawiam
    Wiesz - nigdy nie było u nas problemów z otrzymaniem wiarygodnych informacji dotyczących zakresu naprawy samochodu. W przypadku samochodu 11-letniego mnie osobiscie nie dziwi malowanie np. maski czy też drzwi (przy czym po to był przynoszony czujnik, żeby nie było, że auto jest ulepione ze szpachli, tylko że jest po prostu druga warstwa lakieru) - uznaję to bowiem bardziej jako obecną normę, niż jakieś odstępstwo od niej. To, że dla niektórych auto bezwypadkowe = auto nigdy nie pomalowane powtórnie - na to też nic nie poradzę, bo mój światopogląd dopuszcza np. zjawiska typu gwóźdź przez pół auta albo odpryski po kamieniach, które esteta po paru latach po prostu pomaluje. Co więcej - wielu osobom na życzenie wysyłamy "na odległość" pomiary powłoki lakierniczej (miernik przyłożony do nadwozia samochodu) - i dzieje się tak przy dużo droższych autach, niż wspomniana 156 - dla mnie nie ma większego sensu robienie jakiegoś brzydkiego numeru na aucie, które kosztuje c.a. 10 tysięcy złotych. I zapewne "przez przypadek" zapomniałeś dodać, że usunięcie wszystkich wspomnianych mankamentów było zawarte "w cenie pojazdu" - a nie było to zrobione wcześniej, bo samochód był autem używanym praktycznie dzień w dzień i najnormalniej w świecie nie było na to czasu.
    156 nabywcę w końcu znalazła - ktoś miast przejmować się odpryskami zainteresował się bardziej stanem technicznym, a że auto technicznie nie miało żadnych problemów - zostało pod konkretne wytyczne klienta odmalowane i voila.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał kandy Zobacz post
    Autko ma trochę niski przebieg jak na 6. letniego diesla, więc licznik mógł być kręcony...
    Ale tylko kosmetycznie, niecałe 2 stówki zdjęliśmy....
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kandy
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS '08r

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Ale tylko kosmetycznie, niecałe 2 stówki zdjęliśmy....
    Nie powiesz mi, że jest to normalny przebieg diesla. Diesla zazwyczaj kupuje się żeby nimi jeździć, a nie robić po 13k km na rok.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał kandy Zobacz post
    Nie powiesz mi, że jest to normalny przebieg diesla. Diesla zazwyczaj kupuje się żeby nimi jeździć, a nie robić po 13k km na rok.
    Nie jest "statystycznie normalny - jest niski Co nie oznacza w prostej linii, że kręcony.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów