Witam!
Mam dość spory problem ... z racji zbliżających się świąt mam do przejechania ok tysiąc kilometrów a najprawdopodobniej moja listwa wtryskowa powiedziała spadaj...
Wszystko zaczęło się od tego że jak silnik był zimny to praktycznie nie dało się auta przełączyć na gaz. Silnik pracował jakby na dwóch garkach.. czasami na trzech. Dopiero jak się rozgrzał i przejechał dłużą chwilę z temp 90st to się przełanczał. Próbowałem wyczyścić listwę wtryskową ale nie przyniosło to żadnego efektu ...Natomiast mój zaufany gazownik na terenie Krakowa stwierdził że niestety ale nie da rady mi tego zrobić przed świętami. I tu pojawia się mój problem...
W związku z tym chciałbym sam wymienić listwę, oraz dokonać kalibracji nowej listwy ale że jako nigdy tego nie robiłem potrzebuje waszej pomocy...
W aucie jest instalacja tartarini oraz wtryskiwacze valtek czarne (z tego co widziałem w internecie to najprawdopodobniej 30hm).
I tu pojawiają się moje pytania - jaką listwę wtryskową najlepiej wybrać do AR 147 1.6 105km? Jakim oprogramowaniem najlepiej dokonać kalibracji - wygooglowałem program o nazwie AC ...
Chciałbym żeby wszystko było możliwe P&P .. Niechciałbym się bawić w jakieś wielkie przeróbki ... po prostu chciałbym żeby mi to działało możliwie jak najlepiej...
Z informacji znalezionych w internecie sporo osób poleca bardzo wtryski MagicJet i Hana..