Witam,
Mam nietypowy problem.
Otóż od jakichś dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem alfy 147ki z 2003roku 3drzwiowej, jedna kwestia nie daje mi spokoju, ponieważ od początku miałem problem z szybą w przednich prawych drzwiach (pasażera). Okazało się że to kwestia mechanizmu więc kupiłem na allegro używany sprawny mechanizm który przed chwilą został zamontowany u mechanika tyle, że brakuje mi elementu którego nazwy nie potrafię zidentyfikować co sprawia mi duży problem w znalezieniu i kupnie tej części. Mechanik też nie wie jak się to nazywa, ja tego nie widziałem ale z jego opisu jest to mała część, prowadnica która przechodzi przez otwór w szybie, i "chodzi " ta prowadnica w uszczelkach drzwi. Patrząc z zewnątrz na drzwi to ten element znajduje się w kilku mm otworze w szybie w jej lewej górnej części jakieś 10cm od górnej krawędzi szyby. Ten element zabezpiecza przed wypadnięciem szyby. Teraz mam odłączony mechanizm sterowania szybą bo lepiej żeby nie wpadła mi nigdzie tyle, że jak to może się nazywać? Taka pierdołka, na allegro mają całe mechanizmy (co zakupiłem) bądź same prowadnice..
Proszę forumowiczów o pomoc.
Pozdrawiam![]()