Jak w temacie - wczoraj odebrałem Alfa z blacharki (wymieniane oba błotniki, zderzak, maska, obie lampy, belka przednia, zespół chłodnic, intercooler, obudowa filtra powietrza z overboost, obudowa skrzynki bezpieczników) i w zasadzie w większości działa super - jedzie prosto, nie trzęsie, prawidłowe spalanie ... w komputerze były tylko błędy, które wystąpiły podczas grzmotnięcia - po wykasowaniu nie wracają.
Niestety - nie może być za różowo. Nie działają postojówki (zarówno samodzielnie jak i po włączeniu świateł mijania), oraz lewe drogowe. Przeciwmgłowe, mijania oraz prawe drogowe działa. Bezpiecznik drogowych OK. Postojówki bezpiecznika nie mają. Żarówki nowe - jeszcze dziś w "świetle dziennym" (wczoraj auto zobaczyłem dopiero przed godziną 21 i tyle co obadałem i podpiąłem kompa) powyjmuję, przeczyszczę i sprawdzę kostki miernikiem. Jeśli jednak nie będzie napięcia, to będę musiał do jakiegoś czarymary się wybrać.
Wolałbym jednak, by nie był to ktoś trzaskający na oślep.
Znacie kogoś takiego w okolicach Wrześni, Gniezna (albo w samym Koninie)?
Poznania proszę nie polecać - tam mam sprawdzony warsztat i w ostateczności tam pojadę, ale to oznacza wzięcie dnia wolnego ...
EDIT:
Obyło się bez magika - w zamiennikach TYC "kostki" od postojówek miały "ma wyposażeniu" zwarcie - otóż blaszka "dolna" dotykała blaszki "bocznej"... a długie lewe nie działały z powodu kostki "głównej" do lampy - trzeba było wyjąć, wsadzić i poruszać![]()