Pokaż wyniki od 1 do 1 z 1

Temat: Września/Gniezno/Okolice - jakiś magik-elektryk?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barat
    Mieszka w
    Czerniejewo/Września/Gniezno i czasem Konin
    Auto
    Była [A147 1.9JTD 115KM], jest [E39 530i 231KM]

Domyślnie Września/Gniezno/Okolice (ewentualnie Konin) - jakiś magik-elektryk?

Jak w temacie - wczoraj odebrałem Alfa z blacharki (wymieniane oba błotniki, zderzak, maska, obie lampy, belka przednia, zespół chłodnic, intercooler, obudowa filtra powietrza z overboost, obudowa skrzynki bezpieczników) i w zasadzie w większości działa super - jedzie prosto, nie trzęsie, prawidłowe spalanie ... w komputerze były tylko błędy, które wystąpiły podczas grzmotnięcia - po wykasowaniu nie wracają.

Niestety - nie może być za różowo. Nie działają postojówki (zarówno samodzielnie jak i po włączeniu świateł mijania), oraz lewe drogowe. Przeciwmgłowe, mijania oraz prawe drogowe działa. Bezpiecznik drogowych OK. Postojówki bezpiecznika nie mają. Żarówki nowe - jeszcze dziś w "świetle dziennym" (wczoraj auto zobaczyłem dopiero przed godziną 21 i tyle co obadałem i podpiąłem kompa) powyjmuję, przeczyszczę i sprawdzę kostki miernikiem. Jeśli jednak nie będzie napięcia, to będę musiał do jakiegoś czarymary się wybrać.
    Wolałbym jednak, by nie był to ktoś trzaskający na oślep.

Znacie kogoś takiego w okolicach Wrześni, Gniezna (albo w samym Koninie)?

Poznania proszę nie polecać - tam mam sprawdzony warsztat i w ostateczności tam pojadę, ale to oznacza wzięcie dnia wolnego ...

EDIT:
    Obyło się bez magika - w zamiennikach TYC "kostki" od postojówek miały "ma wyposażeniu" zwarcie - otóż blaszka "dolna" dotykała blaszki "bocznej"... a długie lewe nie działały z powodu kostki "głównej" do lampy - trzeba było wyjąć, wsadzić i poruszać
    Ostatnio edytowane przez barat ; 11-04-2013 o 19:36
    @ Mój ALF