Witam! Chciałem się was zapytać czy w waszych pięknych włoszkach odstają koło lamp zderzaki?? Bo oddałem do malowania zderzak i za chiny nie mogą dopasować i teraz odstaje kurcze..
Witam! Chciałem się was zapytać czy w waszych pięknych włoszkach odstają koło lamp zderzaki?? Bo oddałem do malowania zderzak i za chiny nie mogą dopasować i teraz odstaje kurcze..
Zrob fotke i pokaz jak mocno odstaje.
Tak troche za mocno ostaje w rogu blotnika/lampy. Tam sa dwie sruby ( po jednej na stronie i po trzy na zderzak z boku ) do ktorych dostep jest cholernie trudny! Z dokreceniem jednej to sie mozna i 30min jak nie wiecej meczyc. Widac ze, albo cos zle dokrecili albo wogole nie dokrecili tych srub.
Z prawej masz zbiornik od plynu i inne pierdoly ktore uniemozliwiaja wlozenie tam dobrze reki i klucza, a z lewej masz dolot i tam to juz wogole nie ma miejsca zeby reke wlozyc! ani z gory, ani z dolu ani z boku.
Rzeczywiście odstaje. U mnie nie ma takich dziur. Może trzeba by trochę z lampami pocudować? Ewidentnie widać zagięty ten kant zderzaka w miejscu lączenia z błotnikiem, jakby byl podgrzany czymś b. mocno. Lampą chyba tego nie stopi. Azderzak nie byl klejony/spawany itp? Czemu lakierowales jesli można wiedzieć? Chociaż tylko mam takie złudzenie raczej bo zderzak wygląda ok.
[C
Tak mnie to irytuje cholera że masakra... Chyba zakupię nowy zderzak bo mam okazje wymaluję go jeszcze raz u znajomego i sobie go zam zakręcę kuźw**
- - - Updated - - -
Lakierowałem Dwa Błotniki Maskę i Zderzak Odpryski od Skałek, i dość tak nawet Pasował ale jak go zdjęli wymalowali i założyli to wygląda to tak na zdj
To jeżeli ONI Ci tak założyli to niech poprawiaja chamy. Zracji, że cieżko do tych srub dostać sie to majstrowi sie nie chcialo meczyc i na odpier...l zrobił. Ja bym tego nie odebrał szpara że hoho Panie. Myśle ze dasz rade to poprawic samemu.
[C
Gadałem z majstrem i gadał że dokręcili śruby i wszystko tak jak było i że to wina zderzaka że jest przeciągnięty czy coś ale mi sie w to nie chce wierzyć... Dzwoniłem do niego teraz i kazał mi przywieź auto w następnym tygodniu. Że będą się starać to naprawić ale nie obiecuję że coś z tego będzie..
Każdy prawdziwy majster sie nie przyzna. Wszystko winne , byle nie on. Zderzak masz ORI , nie jakiś tuning shit z żywicy więc napewno jest ok. Zerknij sam, może dasz rade.
[C
Na 100% nie wkrecil tej sruby z boku w rogu zederzaka bo do niej dostep jest masakryczny. Ja majac malutkie dlonie meczylem sie chyba ze 30min a robilem to juz jakies 4 razy. Jesli nawet jakims cudem ja wkrecil to albo nie dokrecil albo nie dal metalowego stelarza ktory idzie miedzy laczenie blotnika ze zderzakiem, pod wplywem ciezaru zderzak odstaje.
Mozesz to latwo sprawdzic, skrec kola wprawo, odegnij nadkole, poswiec tam latarka i zobaczysz czy tam jest sruba czy jej nie ma!
Robieralem pare razy zderzaki i da je sie zalozyc prawidlowo jesli nie sa polamane albo nieoryginalne. Nawet jak cos tam sie nam spierdzieli to da sie to zrobic tak zeby nie odstawalo.
Jest jeszcze jedna mozliwosc, z przodu zderzak do belki trzyma 5 srub, zaczepy ktore tam sa bardzo,bardzo latwo mozna polamac! Jesli urwal mu sie ktorych z nich to tez moze tak byc ze bedzie odstawal.
Tutaj masz na szybko zrobione fotki
Widac trzy miejsca na sruby w przednim zderzaku z boku i miejsce do przykrecania z przodu na drugiej fotce.
![]()
Ostatnio edytowane przez FifthGear ; 17-04-2013 o 16:53