Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Wzmiacniacz i skrzynia basowa pod oryginalne radio AR 159

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km 2006r

Domyślnie Wzmiacniacz i skrzynia basowa pod oryginalne radio AR 159

Witam wszystkich. Jeśli jest już podobny taki temat to sorki ale nie wiedziałem co wpisać żeby go znaleźć. Chce podłączyć wzmacniacz i skrzynię basową do oryginalnego radia. Mam adapter mini iso (żółta kostka) do radia żeby były wyjścia RCA. Problem w tym że wszystko mam podłączone ale i tak nie działa skrzynia:/ Kabel RCA i sygnałowy podłączony ( świeci żółta kontrolka na wzmacniaczu) i były podłączane 2 różne kable bo myślałem że ten pierwszy jest uszkodzony. Kabel plusowy i masa podłączony, głośnik do wzmacniacza podłączony (sprawny bo gdy podłączam masę głośnik reaguje na napięcie) nie wiem co może być przyczyną tego że nie działa:/ ktoś mi mówił, że w radiu może być funkcja włączania wzmacniacza ale ja nic nie znalazłem. Godzinę przed wymontowaniem sprzętu z innego auta wszystko działało jak należy. Auto to AR 159 2006r. radio ori blaupunkt bez navi.
    Koledzy sorki za zły dział ale spieszyło mi się i wypadło mi z głowy, proszę o przeniesienie jeśli można
    Dzięki z góry za pomoc.
    Ostatnio edytowane przez slajar0888 ; 20-04-2013 o 09:52

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał slajar0888 Zobacz post
    Witam wszystkich. Jeśli jest już podobny taki temat to sorki ale nie wiedziałem co wpisać żeby go znaleźć. Chce podłączyć wzmacniacz i skrzynię basową do oryginalnego radia. Mam adapter mini iso (żółta kostka) do radia żeby były wyjścia RCA. Problem w tym że wszystko mam podłączone ale i tak nie działa skrzynia:/ Kabel RCA i sygnałowy podłączony ( świeci żółta kontrolka na wzmacniaczu) i były podłączane 2 różne kable bo myślałem że ten pierwszy jest uszkodzony. Kabel plusowy i masa podłączony, głośnik do wzmacniacza podłączony (sprawny bo gdy podłączam masę głośnik reaguje na napięcie) nie wiem co może być przyczyną tego że nie działa:/ ktoś mi mówił, że w radiu może być funkcja włączania wzmacniacza ale ja nic nie znalazłem. Godzinę przed wymontowaniem sprzętu z innego auta wszystko działało jak należy. Auto to AR 159 2006r. radio ori blaupunkt bez navi.
    Moim skromnym zdaniem oryginalne radio AR 159 nie ma wyjść RCA. Nawet jak podepniesz mini-iso do radia to i tak to nic nie da, bo fizycznie nie są wysterowywane te piny.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Embrion
    Auto

Domyślnie

ale tam już jest podłączone mini iso oryginalnie, ale nie wiem co to

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał slajar0888 Zobacz post
    ale tam już jest podłączone mini iso oryginalnie, ale nie wiem co to
    Jak masz Blue&Me - to tam na AUX-IN jest podciągnięty dźwięk z Blue&Me...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Embrion
    Auto

Domyślnie

a jak rozpoznać czy mam te blue&me, usb w schowku jest ale aux nie widzę nigdzie