witajcie! wlasnie moje zycie zakonczyl dwa przednie, gorne wachacze... czy moge je wymienic sam? czy bede potem musial ustawiac zbieznosc? i czy macie jakies sklepy z dobrymi czesciami tego typu ktore mozecie polecic?
witajcie! wlasnie moje zycie zakonczyl dwa przednie, gorne wachacze... czy moge je wymienic sam? czy bede potem musial ustawiac zbieznosc? i czy macie jakies sklepy z dobrymi czesciami tego typu ktore mozecie polecic?
skoro zakończyły twoje zycie to ciężko może ci być je wymienić samemu![]()
Jest:
- Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM 2006 r
Była:
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2003 r
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2001 r
Bułka z masłem i pomidorem łatwiznajak dla mnie
szukaj bo tematy były poruszane jak zmieniać.
TRW i będzie na chwile spokój
'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
Jeremy Clarkson
No to jeżeli z tobą wszystko w porządku to powinieneś dać radę... żadna filozofia. Ja robiłem to według tego poradnika i miałem tylko jedno zacięcie przez co z jednej strony zeszło mi trochę dłużej, a druga to już max godzina bo już wiedziałem jak się za to zabrać. Ja miałem problem z oddzieleniem łapy wahacza od poduszki amortyzatora, tak się zapiekła że nie chciała odejść. Odkręciłem więc 2 śruby od amortyzatora pod maską ( te bardziej w głąb maski - patrząc od błotnika) a 2 pozostałe zostawiłem. Wybiłem te wykręcone gwinty i wtedy wyszedł sam amortyzator a łapa została, później wykręciłem samą łapę.
Ja ostatnio zakładałem TRW i mam nadzieję że robiłem to raz na długi czas. Czytając opinie wygląda na to że są najlepsze.
Jest:
- Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM 2006 r
Była:
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2003 r
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2001 r
no to sobie jakos poradze... w sumie tez tak czytam o TRW i kazdy je poleca... a po ile placiliscie?
tylko jak zmienisz to se obróć sróbe orginalnie jest ztakiej strony ze amora musisz wyciagac a jak obrocisz to se odkrecisz z drugiej strony tylko nadkole zdejmieszogulnie 1 godzina na strone . ja z neda strona mialem problem bo mi lacznik stabilizatora niechcial pojsc abym mogl sposcic w dol amora by lape wyciagnac
a ma ktos wachacze LEMFORDER?
ma ktoś wahacze SWAG i jak się sprawują?