mam pytanko gdzie jest korek spustu płunu z silnika w 146 1.9td i czy wogule jest i czy jest w chłodnicy prosze o pomoc
pozdrawiam
mam pytanko gdzie jest korek spustu płunu z silnika w 146 1.9td i czy wogule jest i czy jest w chłodnicy prosze o pomoc
pozdrawiam
A ja wiemo ile sie nie myle i jest tak jak mysle to czegoś takiego jak korek Poprostu nie ma
trza węża odkręcić i płyn spuścić
![]()
Wiem, że w BOXER-ach jest taki korek, ba - nawet dwa, jednak nie jestem w stanie powiedzieć, jak sprawa wygląda w 1.9 TD ;//
Nie baw się w samodzielna wymianę - chyba się nie opłaca - pytałem latem o cenę - 25 zł (bez płynu) więc chyba nie warto samemu cudować. Też miałem wymieniać, ale sobie ospuściłem - sprawdziłem jedynie w dwóch warsztatach temperaturę zamarzania - wyszło -34 i -37 stopni :wink:
Jeśli będziesz zlecał wymianę przypilnuj żeby Ci cały wymienili a nie tylko z chłodnicy, bo to żadna filozofia ;//
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
po to jest forum by pytac jak co zrobic :wink: z wymiana plynu do warsztatu?a spryskiwacz uzupelniasz sam?mysle ze przyjemnie troche przy ALFIE popracowacNapisał as
troszke sie odwdzieczyc z przyjemnosc jazdy ktora nam daje 8) pozdrawiam
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Kolego lesio146 masz rację forum jest po to by pytać - ja również bardzo lubię "pogrzebać" przy swojej ALFIE i uwierz mi, że wszystko co jestem w stanie zrobić przed blokiem - to robię! Wk... mnie jednak, gdy połowa bloku patrzy mi z balkonów na ręce a co drugi pyta się czy - coś się popsuło, bo "podobno" ALFY psują się częściej niż inne samochody.Napisał lesio146
Co do tego co można zrobić w warunkach amatorskich - myślę, że należy mierzyć siły na zamiary. Wymiana płynu chłodniczego do filozofii nie należy, jednak aby wymienić 100% płynu, nie poparzyć się przy tym oraz nie spowodować np. pęknięcia głowicy wypadałoby mieć nieco pojęcia i chociaż dostęp do kanału lub podnośnika, bo przed blokiem na parkingu jest to raczej trudne do zrealizowania a spuścić płyn jedynie z chłodnicy to każdy potrafi :wink:
Uważam, że czasami dobrze jest się zastanowić czy za 25 zł warto narobić sobie "obory" pod blokiem i ubrudzić się po same łokcie. Szkoda, że nie udzieliłeś Koledze jakiś cennych wskazówek ;//
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
ja jednak wole sobie sam wszystko w samochodzie zrobic tylko nie raz pasuje sie zapytać innych bo jak sie ma garaż i jest sie z wykształcenia mechanikiem i się to lubi to nic nie jest straszne
a co do tego korka spustowego to nawet w jednym z podkarpackich serwisów fiata nie wiedzieli i chcieli spuszczać przez weże a korek jest
w 1,9 td za rozrusznikiem a klucz 12 mm i nikt o niej nie wiedział ja dopiero to znalazłem w instrukcji z tipo
i żaden z mechaników u których byłem nie miał o tym pojęcia a po spuszczeniu płynu z węży i chłodnicy po odkreceniu tego korka wypłyneło jakieś 2 l płynu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
kolega Janusz 146 ma racje,
korek spustowy jest, za rozrusznikiem. jakieś 30cm pod świecą (prawą patrząc na silnik)
dostęp jako taki ale warto sie pomęczyć bo mi po odkręceniu ze 2-3 litry wypłynęły (a tylko +/- 5 litrów spuszczając dolnym wężem od chłodnicy)
więc jak na książkowe 8,9litra nie tak źle