Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: synerbloki wachaczy przednich - da radę to wymienić ?

Użytkownik Ogier
    Auto
    alfa 159 8v 120km

Domyślnie synerbloki wachaczy przednich - da radę to wymienić ?

Witam
    Panowie mechanik powiedzial że mam do wymiany syrenbloki wachaczy przednich bo już tam jakas guma wychodzi czy coś takiego. W wielu autach podobno jest możliwosc wymiany samych synerbloków - wiecie czy w 159 również czy trzeba cały wachacz wymienić ?
    Pozdro

Użytkownik Alfa i Omega Avatar solaris2007
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1,9JTDM (150KM) 2005r.

Domyślnie

syrenbloki to to raczej sie tak nie nazywa. ja kiedys wymienialem ale gra nie warta zachodu. koszt troche mniejszy ale roboty wiecej. w domowych warunkach na parkingu nie darady

gALL
    Gość

Domyślnie

Jest zestaw tulei od wahaczy przednich od PowerFlexa. Mam wybite obie na dolnych wahaczach. Jutro jade ostawic auto do warsztatu na wymine wszystkich elementow gumowo-metalowych w dolnych i gornych wahaczach, poza przegubami kulowymi.

Ostatnio dosc glosno o tym rozwiazaniu na alfaowner.com: http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...nt-sorted.html

Użytkownik Ogier
    Auto
    alfa 159 8v 120km

Domyślnie

gall a jak to wszytsko wygląda cenowo ? ile zapłaciłes za ten zestaw tulei ? i ile robota mniej wiecej ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Moim zdaniem gra nie do końca warta świeczki, bo cały efekt burzy niewymienny sworzeń.
    Wymienisz wszystkie tulejki, za które zapłacisz. Zapłacisz też za demontaż/montaż wahacza. Przy okazji wypadałoby zrobić geometrię... To wszystko kosztuje.
    I kiedy wydaje się, że jest już wszystko OK, po np. 4-5 tys km pojawia się znaczny luz na sworzniu, wyczuwalny tym bardziej, że poprzez wymianę wszystkich tulejek w wahaczach zawieszenie się usztywniło. I co wtedy? Masz nowe tulejki na wahaczu, ale musisz go wymienić przez cholerny sworzeń...
    Ja czekam na moment kiedy ktoś wymyśli jak obejść bezpiecznie ten mankament...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

gALL
    Gość

Domyślnie

Auto będę odbierał jutro lub w piatek. Całość zabawy (wszystkie tulejki, robocizna, ustawienie geometrii) to koszt 500 funtów.

Alces1: to samo mówiono mi jak wkladalem PowerFlexy na tyl w Gtv, ze jest tam wahacz ze sworzniem i zaraz będę go wymieniał, nie warto. 4 lata jazdy Gtv przekonały mnie , ze warto. Auto zupełnie inaczej regaowalo na zakrętach.
    Ostatnio edytowane przez gALL ; 30-04-2013 o 12:47