Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Alfa 147 1.9JTD Pruszcz Gdański, warto?

marcin87GD
    Gość

Domyślnie Alfa 147 1.9JTD Pruszcz Gdański, warto?

Witam,
    Zaczynam poszukiwania w/w modelu przeglądając alledrogo natrafiłem na te egzemplarze:
    1. http://allegro.pl/alfa-147-1-9-jtd-b...211385129.html
    2. http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-kli...C28783182.html
    dopiero zaczynam raczkować jeżeli chodzi o Alfę wiec tu nasuwa się moje pytanie co o nich sadzicie? Może auta ze zdjęć są komuś znane ? Alfa z pierwszego ogłoszenia mała ilość i w sumie kiepska jakość, ale możne ktoś z Was widzi coś niepokojącego ? Nastawiam się głownie na diesla z tego co mi wiadomo silnik JTD to najlepsza opcja, chyba ze się mylę ? Jeżeli tak jest proszę o sprostowanie, zastanawiam się jeszcze ogólnie nad awaryjnością tego modelu czy jest naprawdę tak jak większość ludzi mówi? Zawsze podobał mi się ten model dlatego jeżeli ktoś mógłby mi tez coś napisać o jego eksploatacji i ewentualnych kosztach był bym naprawdę wdzięczny.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez marcin87GD ; 03-05-2013 o 00:09

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubajg
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

Pierwsza wygląda ciekawie, duży plus że z prywatnych rąk a nie z komisu więc możesz poznać troche historii auta. No i zarejestrowana, druga wydaje mi się za droga jak na auto do opłat...
    Ale tak czy inaczej fotki są zbyt mało wyraźne żeby coś powiedzieć. Trzeba to auto obejrzeć najlepiej z kimś kto coś wie o tym modelu

Z rzeczy które mogą być kosztowne po zakupie to remont przedniego zawieszenia, poza tym silnik... jeśli przebieg jest prawdziwy to nie powinien stwarzać żadnych problemów
    Ostatnio edytowane przez kubajg ; 03-05-2013 o 10:32

marcin87GD
    Gość

Domyślnie

Czy oprócz zawieszenia trzeba zwrócić na coś szczególnego uwagę? Cos nadmiernie się psuje i jest kosztowne? Jak z tym silnikiem, jakiego rzędu przebiegi nie robią na Alfie żadnego wrażenia a jak się psuje to co?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubajg
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał marcin87GD Zobacz post
    Czy oprócz zawieszenia trzeba zwrócić na coś szczególnego uwagę? Cos nadmiernie się psuje i jest kosztowne? Jak z tym silnikiem, jakiego rzędu przebiegi nie robią na Alfie żadnego wrażenia a jak się psuje to co?
    Reszta to jak w każdym innym aucie... stan lakieru, blachy. Niby te auta nie rdzewieją ale jeśli miały wypadkową przeszłość to różnie bywa.
    Warto sprawdzić elektrykę, czy działa klima, elektryczne szyby, i wszelkie przełączniki. Stan skóry też dużo powie o użytkowaniu tego auta
    Co do silnika to jest trwały, przebiegi 200-300 tyś w tych rocznikach to norma i nie ma się co przejmować, przejadą jeszcze drugie tyle. Oczywiście warto się przejechać i sprawdzić jak działa sprzęgło, czy nie kopci zbytnio po dodaniu gazu (przy gazie w podłodze oczywiście trochę zakopci zawsze, ten typ tak ma). Ten silnik powinien się "budzić" do życia w okolicach 2 tyś obr.