Witam
jakie powinno być ciśnienie doładowania w 1,9 jtd 105km maksymalne i minimalne oraz przy jakiś mniej wiecej obrotach?
Witam
jakie powinno być ciśnienie doładowania w 1,9 jtd 105km maksymalne i minimalne oraz przy jakiś mniej wiecej obrotach?
Ostatnio edytowane przez demonobiker ; 06-05-2013 o 19:46
na jałowych obrotach będzie wskazywane ciśnienie atmosferyczne, co to znaczy dodanie gazu? Doładowanie opisuje się względem obrotów silnika ,najwyższe będzie przy 2800-3000
ok 1bar pompuje seryjnie cf2
z fesa wczoraj odczytalem ze turbo pompuje max 2066 minus atmosferyczne jakie wtedy było wychodzi mi 1099. poprawnie?dodał iz czyscilem wczoraj intercooler i było epoki, żadnego oleju nie wylalem jakiś tylko taki delikatny mętne osad wypłynął przy myciu...
Witam mi pompuje około 0.8 bara sprawdzane jak samochód stoi,czy to dobrze czy coś jest nie tak?Dodam że EGR zaślepiony i zbiera się nie źle.
zrób próbę drogową na 3 od 1,5k do 4k obrótów.
u mnie zrobione podczas jazdy i mam wrazenie ze auto jest strasznie ociezale...
To ciśnienie na postoju jest niewiarygodne czy jak?Ile na postoju ma pompować,wydaje mi się że powinno tyle co przy jeździe.
sprawdzilbym ile u mnie pompuje ale mam totalnie zimne auto. bede wracal znocki to ci sprawdze
Ciśnienie na postoju nie będzie takie jak w trakcie jazdy. Bardziej wiarygodną jest próba drogowa czyli na 3 albo 4 biegu od 1.5 krpm do 4 but w podłodze i robisz logi.
W tym silniku u mojego ojca tyle że w Lybrze maksymalne ciśnienie doladowania sięga ok 1-1,1 bara.
Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk