Witajcie,
mało jest wątków o nagłośnieniu do 159SW, wiem jedno z tego forum, nagłośnienie (nie BOSE) fabryczne jest słabe, aktualnie w fordzie focuse radio Sony CD/mp3 + głośniki Magnata gra niebo lepiej ale do rzeczy.
Aktualnie mam głośniki fabryczne + jednostka JVC KW-NX7000(nawigacja, bluetooth, USB, SD, mikrofon) gra to średnio, na pewno nie chcę wygłuszać drzwi, myślę o dorzucenia tylko SUBA do bagażnika ewentualnie w którąś boczną wnękę bagażnika. O ile uda mi się przerobić JVC (odblokować Windowsa CE) by móc zainstalować Automapę to zostawię ten radioodtwarzacz, jeśli nie to sprzedam go.
Gdzie znajdę dokładną spec oryg. radia AR159 (bez navi)? albo kto wie ile ma na wyjściu w RMS to radio?
Czy dołożenie samego SUBA do fabrycznego zestawu poprawi brzmienie? (ma ktoś taką konfigurację)?
Albo np mniejszy SUB pod fotel kierowcy/pasażera?
Jeśli wymieniać głośniki lepiej zainwestować w zwrotnice i nowe kable do radia?
Gdzie znajduje się "zwrotnica" przy aktualnych zestawieniu (fabryczne)?o jakich parametrach są fabryczne głośniki?
Doczytałem też że wymiana samych głośników + radio oryg nic nie da, czy to kwestia umiejscowienia gwizdków? od biedy chyba można je zamontować nad tymi fabrycznymi i ustawić w kierunku kierowcy
Od razu uprzedzę pytania, nie chce budować porządnego CA za kilka tyś zł, chcę polepszyć to co jest, aktualnie mam wzmacniacz i SUB magnata który mógłbym wykorzystać (...wiem wiem po co pytam jak gra zestaw fabr + dod. SUB jak sam mogę sprawdzić, chodzi mi o Wasze odczucia).
i pytanie ponad wymiarowe, ktoś wymieniał zestaw fabryczny na kpl. zestaw BOSE ?jest sens?
Reasumując w grę wchodzi:
- wymiana głośników (gotowe zestawy albo poszczególne głośniki), zwrotnic, dołożenie wzmacniacza, SUBA, radioodtwarzacza
w grę nie wchodzi :
- wygłuszenie drzwi,
Szukałem na tym forum jakiś przykładów nagłośnienia w Waszych AR159SW ale brak wyników.
Liczę na gorącą dyskusje w tym temacie![]()