Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Problem z reduktorem SIROCCO P-250

Użytkownik Romeo
    Auto
    159

Domyślnie Problem z reduktorem SIROCCO P-250 na jaki wymienić ?? co polecacie ??

Witam jak w temacie
    Mam problem z reduktorem, otóż przy gwałtonym przyśpieszeniu nagle wyłączył mi się gaz, tak jak bym miał pusty zbiornik, a w zbiorniku 3/4 zapełnione.
    W 2008 zakładałem gaz dekwencja na tych podzespołach, poniżej:

Alfa ma przejechane na gazie 90tys km, w miarę regularne wizyty u gazownika na regulację i wymianę filtrów itp.
    Jak teraz zawitałęm do gazownika to powiedział, że już mi się "kończy" reduktor i koszt nowego 420zł, ale coś za drogo mi się wydaję, bo na allegro widziałęm tańszę i chyba lepszę, tak?
    No właśnie jeśli to problem reduktora to na jaki doradzacie wymienić ?? Przy moim silniku 144KM
    Mój reduktor :

pozdrawiam serdecznie wszystkich i dziękuję z góry za pomoc

Użytkownik Świeżak Avatar leszek.b
    Mieszka w
    PKR
    Auto
    AR 159 JTDm Sportwagon

Domyślnie

Może faktycznie coś być z reduktorem, krążą opinie, że wystarczy lekkie zabrudzenie i już potrafi auto pływać na obrotach. Mógłbyś go zregenerować, tylko czy znajdziesz zestaw naprawczy do niego. Ja np. w swoim aucie zregenerowałem sam Zavoli GES i dałem do gaziarza na regulację, no i działa OK.

Do twojego powinien pasować KME Silver, jest w miarę rozsądnej kwocie, niestety nie jestem do końca pewny jak z wężykami, czujnik temperatury powinien pasować. Ale niech się ktoś bardziej obeznany w temacie wypowie.

No i z tego co widzę to teraz masz reduktor AG P-250.

Użytkownik Romeo
    Auto
    159

Domyślnie

Witam wlasnie wczoraj zostal zamontowany silver nowy reduktor, zobaczymy jak sie sprawujei czy nie bede juz mial dziwnych zachowan z jazda na gazie

- - - Updated - - -

Dziś trochę pojeździłem i co się okazało to coś delikatnie "buczy" mi na gazie bo po przełączeniu na benzyne jest ok, od razu gaz, wciskam pedał i buczenie, nigdy tego nie było, czyżby to wida reduktora? Jest nowy, ale żeby takie dzwięki wydawał?? Na jałowym nic nie słychać co to dokładnie jest

Użytkownik Świeżak Avatar leszek.b
    Mieszka w
    PKR
    Auto
    AR 159 JTDm Sportwagon

Domyślnie

Między reduktorem a uchwytem do którego go montujesz spróbuj dać jakąś gumową uszczelkę, najlepiej dość grubą. Buczenie jest stąd, że reduktor przenosi drgania na karoserię, można spróbować też ze skróceniem węży co by się rezonans nie tworzył. Jeżeli uszczelka nic nie da to podjedź do gazownika, niech Ci ustawi instalację pod nowy reduktor i skalibruje.

robson100200
    Gość

Domyślnie

witam kolege.ten reduktor buczy bo sie nie wyrabia.producent podaje że robi 250 KM ale to nie prawda.jak założysz zavoli s to problem ustanie.miałem ten sam problem w swojej alfie,przy montażu to wyszło gościu zmienił mi reduktor na zavoli i wszystko w porządku.pozdrawiam