Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Zamierzam kupić 1,9 JTD

yatsek
    Gość

Domyślnie Zamierzam kupić 1,9 JTD

Witajcie,

Zamierzam kupić Alfę 156 diesla, koniecznie kombi. Oglądałem juz kilka egzemplarzy w Wawie i strasznie były połamane.

Dziś oglądałem tą Alfę http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6516621

TU JEST LINK DO MOŻE MOJEJ ALFY

Moje wątpliwości wzbudza:
    1. Przebieg - mało prawdopodobny, jak na ten rocznik
    2. Przednia szyba z 2008 (podobno od kamienia)
    3. Woda, która zbiera się w przednim reflektorze
    4. Informacja o wymianie rozrządu przy 60 K km - podobno za pierwszym razem należy go wymienić po 120 K km

W każdym razie zamierzam podjechać do ASO może uda się zweryfikować przebieg.

Co tym sądzicie?
    Z góry dzięki za odpowiedź

Jacek

Grzybek
    Gość

Domyślnie

Hm... jesli ma ksiazke serwisowa to potwierdzisz sobie przebieg to raz, dwa ze 80 tysiecy przebiegu jest podejrzane aczkolwiek nie jest niemozliwe Co do wody w lampie to moze swiadczyc o kolizji bo zazwyczaj woda sie zbiera w momencie kiedy lampa zostanie zle zalozona albo byla peknieta, no i dochodzi szyba... Sprawdz go dokladnie pod katem blacharki Tyle ile wiem tyle mowie jak cos nie tak poprawiac prosze ;D
    Pozdrawiam

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie Re: Zamierzam kupić 1,9 JTD

A więc tak , jeśli przekręcił przebieg w liczniku , to w serwisie spokojnie odczytasz przebieg z BSI, chyba że tam też grzebał. Książkę serwisową można kupić, sprawdź czy nie ma na niej gdzieś napisu Made in China.
    Nie jest powiedziane że rozrząd należy wymienić sztywno po 120tys.km , można po 60tys.km, może ktoś nie chciał ryzykować, albo faktycznie tak mało jeździł że pasek wymienił ze starości ,a nie z wielkości przebiegu. Choć szczerze to nie wierzę w ten przebieg. Szyba mogła pęknąć od kamienia, nie jest to jakaś nadzwyczajna sprawa, ale też oczywiście mógł być dzwon.

Oczywiście , jedź , oglądaj , uprzedź sprzedającego , że chcesz jechać do serwisu przetrzepać samochód, jeśli będzie kręcił to odpuść sobie.
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

arczimi
    Gość

Domyślnie

Przy kupowaniu alfy.. tylko i wyłącznie serwis.. Ja kupowałem od znajomka ai tak jeszce kilka rzeczy mi wyskoczyło... I jeszcze mi dymienie na czarno zostało a tego boje się chwytać..... :cry:

Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał arczimi
    Przy kupowaniu alfy.. tylko i wyłącznie serwis.. Ja kupowałem od znajomka ai tak jeszce kilka rzeczy mi wyskoczyło... I jeszcze mi dymienie na czarno zostało a tego boje się chwytać..... :cry:
    Dlaczego, może to być egr, no chyba że go już zaślepiłeś . Gorszy wariant to wtryski. Turbina nie, bo by kopcił raczej na siwo.

melek_italia
    Gość

Domyślnie

Przy kupnie alfy doliczaj zawsze 3-4 tysie do wlozenia po kupnie.Nie masz,nie kupuj.

Użytkownik Rowerzysta Avatar bosniak_sg
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    2.0 JTS GT Selespeed 08r

Domyślnie

Po kobiecie bym nie kupił, sprzęgło, hamulce, zawieszenie (studzienki, dziury i kraweżniki) rzadko, która wie, że to się omija. Ogólnie syf w samochodzie, poobdzierane plastiki po Tipsach (paznokcie), nie wie co to nie żyłowanie auta zimnego i odpowiednie wystudzenie turbiny, generalnie uważam, że to katastrofa, ale to tylko mój punkt widzenia.

Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Tak samo podchodzę do tematu. Jak czytam że auto po kobiecie , to już widzę jak wskakiwała na 30cm krawężniki. Wiem , że nie wszystkie tak robią , ale zazwyczaj mają zasadę aby do przodu. Napis w ogłoszeniu :Auto po kobiecie, to nie jest zaleta.

Oczywiście , zaraz mnie zmasakrujecie.

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Z tą kobietą to taka sama zaleta jak tekst "kupiony w salonie" (czyt. jeździł po polskich drogach).

A wracając do tematu, to: brak w opisie bezwypadkowości, czyli miała dzwona. Trzeba sprawdzić dokładnie w ASO...