Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Problem z reflektorami (silniczki itp.)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar muha
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    G 1.4T MA

Domyślnie Problem z reflektorami (silniczki itp.)

Cześć!

Mam problem z przednimi światłami-reflektorami. Świecą w podłogę - 2m przed maskę samochodu.
    Byłem na stacji kontroli pojazdów. Okazało się, że w jednym reflektorze jest podejrzany silniczek (jakby nie od tego samochodu), w ogóle nie podłączony, a w drugim już zepsuty. Pan ze stacji odesłał mnie po nowe silniczki - OK, trzeba kupić.
    Wkłady reflektorów są teraz maksymalnie odsunięte wewnątrz refl., czyli nie znajdują się nawet w żadnej z pozycji z zakresu 0-3 (elektr. regulacji).

To co mnie jednak martwi, to to, że nie mogę ręcznie choć w minimalnym stopniu przesunąć, bądź też po prostu ruszyć tych wkładów, to jak taki mały silniczek ma to zrobić? Generalnie problem w tym, że nie wiem jak mechanicznie jest zrealizowana ta regulacja silniczkiem wkładu? Czy ten biały dzynks silniczka się obraca, czy wysuwa czy jak?!
    Po prostu chciałbym tylko sprawdzić czy reflektory nie są do wyrzucenia!?

To tyle, mam nadzieję, że ktoś coś zrozumiał.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

muha, od gory silnika masz taki pionowy dzynks szesciokatny, zakladasz na niego kluczyk, krecisz nim i wtedy widzisz co sie dzieje z "paluchem" silnika, nawet na zwalonych silniczkach da sie recznie ustawic lampy jak nalezy. Silniczek wyjmuje sie z gniazda w lampie obracajac go, potem lekko do gory aby wyskoczyl z gniazda popychacz silniczka i cofasz do tylu, skladasz odwrotnie, moze po prostu masz nie wpiete we wklady popychacze silnikow i stad problem z ustawieniem swiatel, albo popekane te gniazda we wkladach?

pzdr. Grzesiek
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts