Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Zakup 159 z komisu w Radomiu

Użytkownik Embrion
    Auto
    Szukam 159

Domyślnie Zakup 159 z komisu w Radomiu

Witam szanownych forumowiczów, czy ktoś miał okazję oglądać alfę z linku http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C26096915.html i może coś powiedzieć na jaj temat, dzięki

Użytkownik Ogier Avatar ar.192
    Auto
    byly 156 2.0TS nero, 156 2.5 V6nero, 147fl rosso SZUKAM 159

Domyślnie

o samochodzie nie powiem nic... ale w kamisach w radomiu stoja najgorsze odpicowane rupiecie. ogladalem +-10alf w radomskich komisach kazdy jeden to byl smiec krotko mowiac. co innego w ogloszeniu, a co innego na zywo. ja jestem uprzedzony po tym co zobaczylem w tych komisach i auto w zyciu z komisu nie kupie. sprawdz opinie o tym komisie bo to Ci moze mniej wiecej odzwierciedlic co mozesz sie spodziewac po tym aucie. pozdr.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Krosno
    Auto
    156 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Najgorsze ?? Najgorsze to moze nie, Gniezno i Plock przoduja ale samochodu z Radomia sie nie kupuje i tyle. Mam tam bardzo dobrego kolege, raz ogladal mi samochod na ktory sie napalilem i okazalo sie ze bomba na kolkach. Do tego stopnia ze z silnika lalo sie jak z kaczki ale sprzedawaca oczywiscie twierdzil ze igielka. Opinie o radomskich handlarzach mozna znalezc w internecie i NIKT nie powie Ci ze sprzedaja tam dobre samochody. Jednym slowem jesli masz naprawde niedaleko, przejedz sie a przekonasz sie na wlasnej skorze, jesli jednak masz ponad 100 km daruj sobie. Pozdrawiam.

Użytkownik Ogier Avatar ar.192
    Auto
    byly 156 2.0TS nero, 156 2.5 V6nero, 147fl rosso SZUKAM 159

Domyślnie

Cytat Napisał nobodyspecial Zobacz post
    Najgorsze ?? Najgorsze to moze nie, Gniezno i Plock przoduja ale samochodu z Radomia sie nie kupuje i tyle. Mam tam bardzo dobrego kolege, raz ogladal mi samochod na ktory sie napalilem i okazalo sie ze bomba na kolkach. Do tego stopnia ze z silnika lalo sie jak z kaczki ale sprzedawaca oczywiscie twierdzil ze igielka. Opinie o radomskich handlarzach mozna znalezc w internecie i NIKT nie powie Ci ze sprzedaja tam dobre samochody. Jednym slowem jesli masz naprawde niedaleko, przejedz sie a przekonasz sie na wlasnej skorze, jesli jednak masz ponad 100 km daruj sobie. Pozdrawiam.
    to az boje sie, pomyslec co tam w tym plocku wyrabiaja ale dokladnie sie z Toba zgadzam. najgorsze jest to polskie prawo i polski rzad jest taki do kitu, ze nie potrafi zrobic z tymi zaklamanymi handlarzynami porzadku. przeciez na kazdym kroku mozna im udowodnic falszerstwo. za kazde udowodniony przekret powinni placic takie kolegium, ze wreszcie zaczeli by sie bac tych przekretow robic. ale coz... prawo i rzad stoi po stronie zlodzieji

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Krosno
    Auto
    156 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Dokladnie prawo stoi po stronie bandytow a wiesz dlaczego? Bo kazdemu sie to oplaca z wyjatkiem kupujacych... Kupisz zlom to musisz ten zlom serwisowac wiec wydajesz pieniadze na czesci napedzasz gospodarke. Nikogo nie interesuje jakie samochody sa sprowadzane do polski byle byloby ich jak najwiecej zeby byl najwiekszy zysk. W szwajcarii za cofany przebieg jest taka kara ze zaden handlarz sie za to nie bierze bo przy pierwszym udowodnionym takim procederze musialby zwinac interes. Zreszta tam nikt nie kupi samochodu bez ksiazki serwisowej a jak juz sie na to pokusi to za takie pieniadze ze smiech... We francji samochod ktory ma nawet minimalnie naruszona konstrukcje nie ma prawa ponownie wyjechac na droge zreszta ponownie jak w szwacjarii dlatego w teorii maja isc na czesci badz zlomowanie a w praktyce leca na najwieksze smietnisko europy czytaj do polski. Przykra prawda. W polsce naprawde 90% samochodow to zlom. Bo na zdrowy rozum komu oplaci sie sprowadzac dobry egzemplarz skoro bedzie on owiele drozszy niz cena z otomoto? Za pare lat stracisz na nim kolosalne pieniadze. Wiec z punktu widzenia ekonomicznego slabo sie to oplaca. Wracajac do meritum. moja rada. Jesli widzisz w aukcji Gniezno, Plock, Radom. ODPUSC. Jesli szukasz naprawde zadbanej pewnej 159 skontaktuj sie albo z uzytkownikiem "szerszen" albo "TomekKRK". To sa ludzie od ktorych moim zdaniem jest sens kupic samochod. Pierwszy sprowadza na zamowienie drugi posiada w swojej ofercie pare oile nie parenasicie egzmplarzy 159 i nie sa to samochody kombinowane. Minus taki ze skoro nie sa kombinowane to i cena jest odpowiednia czyli troche wyzsza niz igielki z allegro. Pozdrawiam.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Sebastian1983 Zobacz post
    Witam szanownych forumowiczów, czy ktoś miał okazję oglądać alfę z linku http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C26096915.html i może coś powiedzieć na jaj temat, dzięki
    Wyjechała z Belgii z przebiegiem 126 tysięcy kilometrów, miała dziurę w wykładzinie pod pedałem gazu, nadwoziowo ok, parę małych wgnieceń "eksploatacyjnych", generalnie technicznie auto nie powinno być złe (relatywnie nieduży przebieg jak na rocznik), wizualnie również (przynajmniej nie miała żadnych poważnych uszkodzeń).
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Embrion
    Auto
    Szukam 159

Domyślnie

Tomek_KRK skąd masz te informacje o tej alfie, może warto było by ją kupić, podoba mi się ta co masz w Krakowie (niebieska sedan) brakuje mi tylko multifunkcyjnej kierownicy, a niestety przyzwyczajony jestem do tego