Witam,
Jaki macie sposób na usunięci starej tulei z górnego wahacza z przodu w 156?
Myślałem, że wrzucę to na prasę, ale nie ma tego jak chwycić
Dziękuję za pomocne informacje.
Witam,
Jaki macie sposób na usunięci starej tulei z górnego wahacza z przodu w 156?
Myślałem, że wrzucę to na prasę, ale nie ma tego jak chwycić
Dziękuję za pomocne informacje.
musisz sobie zrobić przyżad krążek metalowy o trochę mniejszej średnicy jak tuleja wahacza z otworem np 13 i wkładasz to od środka z drogiej strony potrzebujesz tuleje z otworem większym jak tuleja i też taki krążek z otworem 13 kupujesz taką śrubę z metra 12 dwie nakrętki podkładki i ładnie wykręcisz
- - - Updated - - -
tutaj masz zrobiłem ci taki rysunek podglądowy wymiary strzelałem pomierz sobie, myślę że już będziesz wiedział o co biega![]()
Warto z tym walczyć? Tuleje są dwie, jak jedna siadła to zaraz i druga, potem sworzeń, nie lepiej dołożyć te 100 pln i wymienić cały wahacz? I tak musisz wszystko rozbierać.
Jeśli chodzi o wyjęcie starych mi zajęło to pięć minut: wkręcasz w imadło łapiąc tylko za tuleje a później wahaczem góra <> dół, lewo <> prawo itd. Ściągałem chyba z 8 szt i zawsze to był moment. A później wkładaj poliuretan. Ja miałem wybite gumy, wsadziłem poli i latam juz 3 rok. sworznie dalej całe. A nie oszczędzam jej.
Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO Nero 601- była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 manual '01 Blue Odyssey - była
Lancia Phedra 2.0 JTD '05 Automatic - była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 automatic '02 nero vulcano - jest
plus dwa jakieś wozidełka do szurania na ropę
Była jeszcze masa innych, mało znaczących samochodów.
Ja właśnie w sobotę przerzucam górę na poliuterany bo prawy to mi siada często są tu tak rozjebane pobocza mniej więcej 1 lewy wahacz przypana na niedługo ponad 2 prawe![]()